Ve Tanju Okan Sahnede

Tanju Okan'ın ilk canlı kayıt ve 4 dilde, farklı türlerdeki şarkılardan oluşan “Ve Tanju Okan Sahnede” adlı albüm, sanatçının 15'inci ölüm yıl dönümünde piyasaya çıktı

24 Mayıs 2011 Salı 17:24 tarihinde eklendi, 2.193 kez okundu.

 

Odeon Müzik'ten yapılan açıklamada, Odeon Müzik ve Median'ın iş birliği ile hazırlanan albümün, sanatçının ölümünden sonra piyasaya sunulan 3'üncü albümü olduğu ifade edildi.
 
Açıklamada, Proje Koordinatörlüğünü Zeynep Göktürk'ün yaptığı ve Tanju Okan'ın ölümünün 15. yıl dönümünde sevenleriyle buluşması üzere hazırlanan albümde Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca “The Shadow of Your Smile”, “Non pensare a me”, “T'amo et t'amero” ve “Quattro chitarre” şarkılarının farklı dillerde ve türlerden oluşmasının bu albümün diğer bir önemli özelliği olduğu belirtildi.
 
Albümün, sanatçının 1965 ve 1975 yılları arasında İzmir'de söylediği eserlerden oluştuğu kaydedilen açıklamada, daha önce plak kayıtları yayımlanan ve Okan ile bütünleşen “Kadınım” parçası ile “Şerefe” şarkısının da ilk kez canlı kayıt olarak “Ve Tanju Okan Sahnede”de yayımlandığı bildirildi.
 
Açıklamada, “Roberta”, “Mühür Gözlüm”, “İzmir'in Kavakları”, “Yolculuk”, “Pınar Başı Burma Burma” ve “Kızılcıklar Oldu mu?” gibi 13 farklı türden parçaların albümde yer aldığı ifade edildi.