Ve, tanklar da Suriye topraklarında

Cerablus Operasyonu olanca hızıyla sürüyor. Fırtına Obüsleri ve F-16 uçaklarının IŞİD hedeflerini bombalamasının ardından, tanklar da Suriye topraklarına girdi.

Ve, tanklar da Suriye topraklarında
24 Ağustos 2016 Çarşamba 11:08 tarihinde eklendi.
Türk silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD kontrolündeki Cerablus'a başlattığı harekatta top, roketatar ve uçaklarla yapılan bombardıman devam ederken, saat 10.30 sıralarında sınırın sıfır noktasında bekleyen tanklar, oluşturulan geçiş noktalarına yöneldi ve Suriye topraklarına girmeye başladı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Cerablus'taki IŞİD hedeflerinin temizlenmesine yönelik yapılan harekata 'Fırat Kalkanı' adı verildiği duyuruldu.
 
TANKLARIN PEŞİNDEN ÖSO GİTTİ 
 
Cerablus'a yönelik askeri harekatın başlaması ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tankları sınırı geçerek Suriye topraklarında ilerledi. 
 
İş makineleriyle dünden itibaren yapılan yol açma çalışmalarının ardından birliklerinden çıkan tanklar, sınırı geçerek Suriye'ye girdi. Tankların gidişi sırasında zaman zaman önüne engel olarak çıkması muhtemel alanlar da top atışlarıyla ateş altına alındı. 
 
Tankların peşinden de üzerlerine uçaksavar yerleştirilen kamyonetlere binen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ilerledi. Atış yaparak ilerleyen tanklarla Cerablus'a giren ÖSO güçleri kenti IŞİD'den temizlemek için operasyonları başlattı.
 
Öğle saatlerinden itibaren Cerablus'ta patlama sesleri artarken, hedef alınan IŞİD mevzilerinden yoğun duman yükseliyor.