Ve Usain Bolt geçildi

Londra Olimpiyatları öncesi Jamaika Milli Takımı Atletizm elemelerinde sahne alan Usain Bolt, Yohan Blake'e geçildi, herkesi şaşırttı.

Ve Usain Bolt geçildi
30 Haziran 2012 Cumartesi 14:04 tarihinde eklendi, 1.043 kez okundu.

 

2012 Londra Olimpiyatları öncesi organizasyona katılacak ülkelerin Atletizm branşında yarışacak sporcularını belirlemek için yaptıkları elemeler devam ederken Jamaika Milli Takımı seçmelerinde küçük çaplı bir şok yaşandı.
 
Jamaicalı Yohan Blake 100 metre yarışında Dünya rekortmeni Usain Bolt'u geçerek inanılmazı başardı.
 
Blake 9.75 derecesiyle koşarak 100 metre seçmelerini 1. bitirirken, kötü bir çıkış yapan Bolt ise ikinci bitirdi. Yabancı haber ajanslarına göre Usain Bolt'un geçilmesinin nedeni, çıkış yaparken çevredeki kişiler tarafından rahatsız edilmesi oldu.
 
Elemelerden sonra açıklama yapan Yohan Blake çok mutlu olduğunu belirterek, "9.75 harika bir derece, Dünya Şampiyonu olmuştum şimdi de Jamaica şampiyonuyum ve Olimpiyatlara bu dereceyle gidiyorum. Her şey harika gidiyor" dedi.
 
Usain Bolt'un geçildiği koşuyla ilgili yaptığı açıklamada "Benim konsantremi bozmaya çalışan kişiyi fazla umursamamaya çalıştım ama çıkışta bir sorun yaşadım ve koşu boyunca bırakamam...bırakamam diye kendime telkinde bulundum" dediği belirtildi.
 
Yohan Blake, daha öncede Bolt'un Dünya Şampiyonası yarı finalinde hatalı çıkış yaparak elenmesini fırsat bilerek birinci sırayı almıştı. Şimdi ise 100 metrede Jamaika Şampiyonu olmayı başardı. İddialara göre bu olay Usain Bolt'u daha da hırslandırdı. Çünkü 9.58 ile 100 metrede dünya rekorunu elinde bulunduran Bolt, daaha önce kendi seviyesinde koşacak rakip bulamamaktan yakınıyordu.
 
Bolt ve Blake 30 Haziran Cumartesi günü 200 metre koşusu ile Jamaika seçmelerine devam edecek.
 
(sporx)