Veliden öğretmene dayak

Kocaeli’nin Darıca İlçesi’ndeki Zeki Gezer İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Süleyman Kulavuz, önceden tartıştığı bir öğrenci velisi tarafından, barışmak için biraraya geldiği okuldaki yönetim odasında dövülerek hastanelik edildi.

Veliden öğretmene dayak
04 Mart 2013 Pazartesi 11:44 tarihinde eklendi, 3.255 kez okundu.

 

Darıca Zeki Gezer İlkokulu’nda sınıf öğretmeni 34 yaşındaki Süleyman Kulavuz, iddiaya göre bir süre önce veli 35 yaşındaki A.S. tarafından hakarete uğradı ve tehdit edildi. Kulavuz bunun üzerine can güvenliğinin olmadığını belirterek okul yönetimine başvurdu. Okul yönetimi, görüştükleri öğrenci velisinin özür dileyeceğini belirterek iki tarafı geçen cuma günü okulda yönetim odasında biraraya getirdi.
 
Ancak bu buluşmada veli ve öğretmen bir süre sonra yine tartışmaya başladı. Tartışmanın giderek büyümesi üzerine araya giren yöneticiler, öğrenci velisini bir türlü yatıştıramadı. Veli A.S., iddiaya göre masadan kalkıp gitmek isteyen sınıf öğretmeni Süleyman Kulavuz’a saldırarak yumruk darbeleriyle kanlar içinde yere yıktı. 
 
SERBEST BIRAKILDI
 
Arkadaşları tarafından velinin elinden alınan Süleyman Kulavuz hastaneye kaldırıldı. Acil serviste müdahalesi yapılan Süleyman Kulavuz, daha sonra polise başvurarak şikayetçi oldu. Şikayet üzerine ifadesi alınan veli A.S., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak kaydıyla serbest bırakıldı. 
 
EĞİTİM SEN’DEN TEPKİ
 
Olayın ardından açıklama yapan Eğitim- Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, yaşananlara iktidarın öğretmenlerle ilgili uygulamalarının neden olduğunu savunarak şöyle dedi:
 
"Bir taraftan öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahsedeceksiniz, diğer taraftan öğretmenleri aşağılayan ve topumda küçük düşürücü işler yapacaksınız. ’Alo 147’ gibi şikayet sistemleriyle veli ve öğrenciyi ihbarcılığa sevk edeceksin. Veli nezdinde, öğretmenin ’hiç bir şey yapamayankişi’ olarak yansıtılmasının sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Öğretmenler derste öldürülüyor, fiziki ve sözel şiddete uğruyor. Bunun son örneklerinden biri Darıca Zeki Gezer İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Sınıf öğretmeni Süleyman Kulavuz bir velinin önce sözlü, sonra da ağzından burnundan kan gelene kadar fiziksel şiddetine maruz kalarak hastanelik olmuştur. Bu durum münferit bir olay olarak kabul edilemez. Sebebi ne olursa olsun, bir velinin bu kadar rahat bir şekilde bir öğretmene saldırı gerçekleştirmesi, bundan sonra yaşanacakların da bir işaretidir. Öğretmenlik mesleğinin kutsaliyetinden bahsedenler, öncelikle öğretmenlerine sahip çıkmalıdır."

DHA