Velilerden 'çatı' tepkisi

Sivas'ta Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan Seyrantepe Imkb Ortaokulu'nun çatısı geçtiğimiz 22 Temmuz'da okul çatısının yapımı sırasında izolasyon malzemelerinin tutuşması nedeniyle yandı.

Velilerden çatı tepkisi
07 Ekim 2013 Pazartesi 22:09 tarihinde eklendi.
Olayın üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen okul çatısının onarılmaması nedeniyle öğrenci velileri basın açıklaması yaparak bu duruma tepki gösterdi.
 
Seyrantepe Mahallesi'ndeki çatısı yanan okulda eğitim gören 320 ortaokul öğrencisi eğitimlerine, aynı mahalledeki Öğretmenler İlkokulu'nda devam etmeye başladı.

Olayın üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen çatısı yanan okulda herhangi bir onarım çalışması başlatılmadı. Bunun üzerine Seyrantepe Mahallesi Muhtarı Gülşen Yalçın ve öğrenci velileri akşam saatlerinde Öğretmenler İlkokulu önünde toplanarak bu duruma tepki gösterdi.
 
"BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI"
 
Öğrenci velileri adına basın açıklaması yapan Mahalle Muhtarı Gülşen Yalçın, "22 Temmuz 2013 tarihinde mahallemiz Seyrantepe İmkb ortaokulunda çatı tamiratı sırasında bir yangın çıkı. Yangın sonucunda okul kullanılamaz hale geldi. İhale ve tamiratın tekrar başlamasını uzun süre bekledik.

Bizlere en kısa sürede çalışmaya başlanacağı ve en geç Ocak ayında tamiratın bitirileceği defalarca söylendi. Bugün itibariyle bir çivinin bile çakılmadığını görmekteyiz. Çalışmaya hemen başlanılsa bile Ocak ayına kadar yetişmeyeceği bellidir. Okulumuz açılamayınca öğrenci ve öğretmenlerimiz Öğretmenler İlkokulu'na taşındı.

İlkokul öğrencileri de ortaokul öğrencileri de mağdur oldu. Ortaokulda dört sınıf fiziki imkansızlık nedeniyle birleştirildi. Eğitim öğretim yapmak imkansız hale geldi. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz akşam çok geç saatlerde çıkmaya başladılar. İlerleyen aylarda güneş battığında okuldan çıkacaklar, bu da birçok tehlikeyi beraberinde getirecek.

Mahalle halkı olarak merak ediyoruz, bu uygulama, bu vurdumduymazlık ve savsaklama her mahalle için mi geçerli, yoksa sadece bizim mahalleye mi özgü. Şu an itibariyle bile, Yağan son yağmurlarla okuldaki hasar büyüdü.

Yaklaşan kış şartları göz önünde bulundurulursa, okulun tamamen kullanım dışına çıkması mümkün. Küçük paralar, biraz ilgi ile çözülebilecek bu sorun kısa sürede halledilmez ve çare bulunmazsa okul binası tamamen Sivas'ın çetin kış şartlarına yenik düşecektir." dedi. Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması sonrasında öğrenciler ve velileri olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA