Venedik yakınlarında deprem

İtalya'nın kuzeydoğusundaki Venedik kenti yakınlarında bu sabah 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Venedik yakınlarında deprem
09 Haziran 2012 Cumartesi 10:18 tarihinde eklendi, 1.700 kez okundu.

 

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, yerel saatle 04.00 sularında, 4,5 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün, Venedik kentinin kuzeyinde Alp dağlarının eteklerinde bulunan Barcis kasabası olduğu belirtildi. 
     
Depremin bölgede endişe ve paniğe neden olduğu ancak ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi. İtalyan Sivil Savunma Kurumu da bölgede herhangi bir maddi hasar olmadığını açıkladı. 
   
 20 Mayıs'tan bu yana özellikle Venedik'in güneyindeki Emilia-Romagna bölgesinde gerçekleşen depremlerde toplam 26 kişi hayatını kaybetmiş, sanayi bölgesi olarak anılan bölgede milyarlarca avroluk maddi hasar oluşmuştu. 
     
İtalya'da, Yüksek Riskler Komisyonu yaptığı açıklamayla bölgede yeni güçlü sarsıntılar olabileceğini belirtmiş ve bölge halkını uyarmıştı. 
     
7 Haziran'da Emilia-Romagna bölgesine bir ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da depremzedelerin unutulmayacağını kaydetmişti.