Venüs, Güneş'in önünden böyle geçti

105 yıl içinde bir daha gerçekleşmeyecek olan 'Venüs'ün Güneş önünden geçişi' heyecanla izlendi

Venüs, Güneşin önünden böyle geçti
06 Haziran 2012 Çarşamba 08:37 tarihinde eklendi, 3.702 kez okundu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 105 yıl içinde bir daha gerçekleşmeyeceği açıklanan Venüs’ün güneşin önünden geçişini izlemek için Antalyalılar ve turistler Konyaaltı Plajı’nda bir araya geldi. Bu görsel şölen, dünyanın ve Türkiye'nin birçok noktasından da takip edildi.

 
Gecenin erken saatlerinden itibaren Konyaaltı Beach Park’taki 11 No’lu Plajda toplanan Antalyalılar ve turistler, saat 05.30’da doğan güneşin yüzünü bulutlar nedeniyle 06.20’ye kadar göremedi. Güneşin bulutların arasında kendini göstermesiyle beraber Antalyalılar, güneşe bakılabilen özel gözlük ve dürbünlerle tarihi olaya tanıklık ettiler. 
 
Venüs’ün geçişini izlemek için plaja gelen vatandaşlardan Ozan Yılmaz, gece saat 03.00’de geçişi izlemek için geldiğini söyledi. Havanın bulutlu olduğunu görünce önce üzüldüğünü ancak yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak Venüs’ün geçişini net bir şekilde izlediklerini dile getirdi. Antalya’ya tatile geldiğini belirten Dilara Toytepe, gece saat 02.00’de plaja geldiğini ve Venüs’ün geçişini izlediği için mutlu olduğunu söyledi. 
 
Tarihi bir ana tanıklık ettiğini kaydeden Toytepe, "105 yıl içinde gerçekleşmeyecek olması bu anı daha özel kılıyor. Belki de torunumun torununun görebileceği bir olayı yaşadığım için sevinçliyim" dedi. Kazakistanlı turist Sergey Sizov ise Antalya’ya 1 ay önce tatile geldiğini ve bu sırada Venüs’ün güneş önünden geçeceğini duyunca bu anı kaçırmamak için arkadaşlarıyla plaja geldiğini ifade etti. Sizov tarihi ana Antalya’da tanıklık ettiği için mutlu olduğunu belirtti.