Venüs'te yaşam kanıtlandı mı?

Bir Rus bilimadamı, 30 yıl önce Sovyet sondası tarafından çekilen fotoğrafları inceledikten sonra Venüs'te yaşam olduğunu iddia etti.

Venüste yaşam kanıtlandı mı?
23 Ocak 2012 Pazartesi 21:06 tarihinde eklendi, 4.846 kez okundu.

 

1982 yılında prob Venüs tarafından çekilen fotoğraflar, Rusya Bilimler Akademisi Uzay Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Leonid Ksanfomaliti tarafından yeniden gözden geçirildi.
 
Ksanfomaliti, prob tarafından çekilen bu görüntülerde, akrep gövdeli bir vücut, bir disk ve siyah flep olduğunu söyledi.

 
Rus Güneş Sistemi Araştırma dergisinde yazana göre Ksanfomaliti, bunların tamamen "aniden belirdiği, dalgalandığı ve sonradan kaybolduğu" yönünde bir açıklamada bulundu.
 
"Venüs'te hayatın var olmadığını belirten teorileri unutup çekinmeden bu nesneleri incelersek morfolojik özellikleri bize onların canlı olduğunu bildirir" diye de ekledi.
 
Yüzey sıcaklığı 464 santigrat derece olan Venüs'te şu ana kadar hayat olduğuna dair herhangi bir kayıt bulunmuyor.
 
NASA, Venüs'ün yapı ve boyut olarak Dünya'ya benzediğini söylüyor.
 
Bilimadamları henüz Venüs'te yaşam olduğuna dair kesin birşey söylemeseler de çoğu araştırma okyanusların durumunu incelemiş ve buna göre önceden orada yaşam olabileceğinin sinyallerini vermiştir.
 
Caltech profesörü Andrew Ingersoll, 2004 yılında Astrobiyoloji yayınlanan bir makalesinde ise "Teoriler Dünya ve Venüs'ün benzer şekilde ortaya çıktığını gösteriyor. Venüs'te sanılandan çok fazla su ve Dünya'da çok fazla karbondioksit olabilir" şeklinde yazmıştır.

Objektif Haber