'Veresiye kömür' müdürleri yaktı

Öğrencilerin üşümemesi için veresiye kömür alan 40 okul müdürü ve yardımcısı hakkında önce 'çete' ardından 'ihaleye fesat karıştırmak' suçundan dava açıldı.

Veresiye kömür müdürleri yaktı
26 Eylül 2012 Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi.

İzmir'in Konak ve Karabağlar ilçelerinde 40 ilk ve ortaokulda görev yapan müdür, müdür vekili ve müdür yardımcısının, öğrencilerin üşümemesi için yaptıkları fedakarlık davalık oldu.

 
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl gönderilen bütçenin yetersiz kalması üzerine okul yöneticileri çocukların üşümemesi için veresiye kömür aldı.
 
Kömür alımı kayıtlara kömürcüye ihale verilmiş gibi işlendi. Aynı kişiden kömür aldığını ve ihale yapılmadığını belirten rakip kömürcüler, durumu Milli Eğitim Müdürlüğü ile savcılığa bildirdi.
 
Akşam gazetesinden Cumhur Erkek'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri yaptıkları soruşturmada 'suç unsuru bulunmadığını' belirtti.
 
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı ise, müfettişlerin aksine 'suç unsuru olduğunu' iddia etti.
 
Savcı, 40 okul yöneticisinin kömür ihtiyacını aynı kişiden karşıladıklarını, ihaleye fesat karıştırdıklarını, çıkar amaçlı örgüt olduklarını iddia ederken, okul yöneticileri hakkında 'çete davası' açıldı.
 
Çete ve siyasi davaların görüldüğü İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir yıldır yargılanan müdür ile müdür yardımcıları, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen bütçenin yetersiz olduğunu, çocukların üşümemesi için veresiye kömür almak zorunda kaldıklarını söyledi.
 
İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri, olayın 'çete' kapsamında olmadığını belirtip, görevsizlik kararı verdi. Okul müdürleri ile müdür yardımcıları şimdi ihaleye fesat karıştırmak suçundan 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyorlar.