"Vergi artırımı kulüpleri batırır"

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, futbolcu vergilerinin yüzde 15’ten yüzde 35’e çıkarılmasıyla maliyenin kazancı olabileceğini ancak bütün kulüplerin batacağını söyledi.

Vergi artırımı kulüpleri batırır
06 Haziran 2013 Perşembe 20:42 tarihinde eklendi.

İlhan Cavcav, düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Özellikle futbolculardan alınan verginin yüzde 15’ten yüzde 35’e çıkarılmasıyla ilgili konuya değinen Cavcav, devletin vergi almasına asla karşı olmadıklarını ancak bu düzenlemede mutlaka bir geçiş dönemi olması gerektiğini savundu.

Bu karardan belki maliyenin kazancı olabileceğini ama bütün kulüplerin de batacağının altını çizen Cavcav, “Vergi kanununa saygı duyuyoruz. Bu durum Avrupa'da da böyle ama bazı ülkeler var ki bu oran yüzde 5 ile 10 arasında. Devletin vergi almasına asla karşı değilim. Ancak bunun bir geçiş dönemi olması lazım. Meclisimizin vereceği karar ne olursa olsun elbette saygı duyulan bir karardır. Aklıselim insanların buna daha çözümcü yol bulacağı kanaatine sahibim." dedi.

GÜNDÜZ MAÇLARI YAYINCI KURULUŞA VE TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİR

Futboldaki bir başka gündem maddesi olan futbol karşılaşmalarının gündüz oynanması ile ilgili değerlendirmede bulunan emektar başkan, “Maçların gündüz oynanması futboldaki şiddetin önlenmesi için haklı bir düzenleme olabilir. Ancak gündüz maçları bizim gibi kulüpleri fevkalade rahatsız eder." diyerek şöyle devam etti:

"Kulüpler Birliği toplantısında Digitürk'le yaptığımız konuşmalarda bu konu gündeme geldi. Bu durumu TFF yetkilileri Gençlik ve Spor Bakanımıza usulüne uygun iletecekler. Gündüz maçlarında havaların çok sıcak olması nedeniyle futbolcuların işleri zorlaşacak. Spor Toto Süper Lig'de oynanan en az 9 müsabaka canlı yayınlanıyor. Maçların gündüz oynanması durumunda bütün Anadolu kulüpleri yayın gelirlerinden büyük zarar görecektir.”

TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Ligin bitmesinin ardından transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Başkan Cavcav, sözleşmeleri biten Azofeifa ve Curri'yle yolları ayırdıklarını, takım kaptanı Cem Can ile ise anlaşamadıklarını ve bu oyuncunun Kayseri Erciyesspor'a gittiğini belirtti.

Belgrad'tan Milan, Orduspor'dan Nizamettin ve Mersin İdmanyurdu'ndan Serkan Yanık'ı kadrolarına kattıklarını dile getiren Cavcav, "Bir iki yabancı futbolcu ile görüşmelerimiz sürüyor. Şu anda Hollanda'dan genç bir stoper kardeşimizi aldık. Turgutluspor'dan bir oyuncu alıyoruz." diye konuştu.

CAVCAV'DAN, ‘GEZİ PARKI’ PROTESTOCULARINA BABA TAVSİYESİ

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaşanan olaylar çerçevesinde Ankara’da yapılan eylemlere katılan taraftarlarına çağrıda bulunan duayen başkan şu ifadeleri kullandı:

“Bizim taraftarımızın böyle eylemlere katılacağı inancında değilim. Her takımın taraftarına saygı duyuyorum. Ama Gençlerbirliği taraftarının bana göre ayrı bir özelliği var. Ülkemizin huzurunu bozacak, ülkemizin düzenini değiştirmeye yönelik bu gibi olayların tamamına karşıyım. Bunlar, genç görüyorum gerek Taksim'de gerek Ankara'da genç evlatlarımız var. Bir tanesinin burnu kanamasın.

Anne-babalar bilir, hepsi bizim evlatlarımız. Bütün bu yürüyüşe katılan, polisle çatışmaya girişen genç evlatlarıma bir ağabey, bir baba olarak onlara daha sükunetli, daha özverili davranmaları önerisinde bulunuyorum.”


CİHAN