Vergi gelirlerini yüzde 47 artırdı

Vodafone Türkiye, 2013-14 mali senesinin üçüncü çeyreğinde veri gelirlerini geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 47 arttırdı.

Vergi gelirlerini yüzde 47 artırdı
06 Şubat 2014 Perşembe 17:31 tarihinde eklendi.

1 Temmuz 2013 tarihinde mobil çağrı sonlandırma ücretinin menfi etkisi hariç tutulduğunda şirket, servis gelirlerinü yüzde 11 büyüttü.

Şirket, toplam abone sayısını 739 bin net artış ile 19,7 milyona çıkardı. Vodafone Türkiye’nin faturalı abone sayısı geçen senenin aynı dönemine yüzde 10 büyüme ile 655 bin artış elde ederek, 7,3 milyona dayandı. Şirketin, 2013 üçüncü çeyreğinde ses trafiği yüzde 15 artarak 22,3 milyar dakikaya ulaştı.

Akıllı telefon penetrasyonunda artış eğilimi devam etti. Geçen senenin aynı dönemine göre 11 puanlık bir büyüme ile yüzde 30,1’e vardı.

2013-2014 mali senesi üçüncü çeyreğinde Vodafone Türkiye yatırımlarını artırdı. Mobil şebekesinde veri iletimini güçlendirmek amacıyla TEİAŞ fiber optik hatların kullanım hakkı ihalesini alan şirket, kullanım bedeli dahil yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırım ile fiber ağını 2.5 katına çıkarmayı hedefliyor.

Dijital dönüşüme önayak olacaklarını vurgulayan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, şirketin 2013-14 mali senesinin üçüncü çeyrek sonuçlarını şöyle yorumladı:

“Dijital bağlantılı yaşamı bireyler ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedeflediğimiz bu dönemde bunun en iyi göstergesi olan veri gelirlerimizde yüzde 47 oranında artış memnuniyet vericidir. Mobil teknolojilerin kullanılabilmesi için altyapı yatırımlarına odaklandık. TEİAŞ ile ek fiber optik hat yatırımı ve kullanım bedeli dâhil 300 milyon liralık yatırıma imza attığımız bu dönemde istikrarlı bir şekilde sürdürdüğümüz müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı programımız ile gerek mobil internet kullanımı gerekse abone sayımızda artış devam etti.”

Öğüt, şöyle devam etti:

“Bireyler ve şirketler Vodafone’un mobil teknoloji çözümleriyle kendi küçük mucizelerini yaratarak büyürken, Vodafone Türkiye olarak biz de onlarla birlikte büyümekten memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin mobil iletişim altyapısına ve sosyal sorumluluk alanlarına yatırımlarımızla, toplumumuza değer yaratma azmiyle çalışmaya devam edeceğiz.”


CİHAN