Vergi ödendi,hisseler yükseldi

Doğan Grubu'nun Maliye'ye olan borçlarının tamamını kapattığını bildirmesinin ardından hisselerinde yükseliş başladı.

Vergi ödendi,hisseler yükseldi
01 Ekim 2012 Pazartesi 12:17 tarihinde eklendi, 1.713 kez okundu.

Doğan Grubu hisseleri cuma günü borsa kapandıktan sonra Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamanın ardından bugün önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 3 ile 8 arasında değer kazandı.

 
Şirket cuma günü KAP'a gönderdiği açıklamada Maliye'ye olan ve taksitlendirilmiş olan borçlarının tamamını kapattığını bildirmişti. Bugün açılışla birlikte yükselişe geçen Doğan Grubu hisselerinden Doğan Yayın Holding önceki kapanışa göre yüzde 6, 55 prim yaparken, Doğan Holding Hisseleri yüzde 5, 55, Doğan Gazetecilik hisseleri yüzde 3, 37, Hürriyet Gazetesi hisseleri yüzde 5, Milliyet Pazarlama ise yüzde 8, 80 oranında yükseliş kaydetti.
 
Doğan Yayın Holding'ten cuma akşamı KAP'a gönderilen açıklamaya göre; Doğan Yayın Holding, 6111 sayılı kanun kapsamında hesaplanan ve bir kısmı peşin ödendikten sonra kalanı 18 eşit takside bağlanan yükümlülüklerinin kalan kısmının tamamını 9. taksitler ile birlikte ödedi. Böylece Toplam 480 milyon 509 bin 875 lira olarak yapılan ödeme ile Doğan Yayın Holding'in 6111 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmadı.