'Vicdani ret' karar aşamasında

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 'vicdani ret'le ilgili çalışmanın en geç önümüzdeki hafta karar aşamasına geleceğini açıkladı.

Vicdani ret karar aşamasında
14 Kasım 2011 Pazartesi 22:19 tarihinde eklendi.

 

Adalat Bakanı Sadullah Ergin ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ortak basın toplantısında, Ergin'e 'vicdani ret' sorusu yöneltildi.
 
Savunma Bakanlığı’nın konuyla ilgili bir çalışma yaptığını söyleyen Ergin, bunun en geç önümüzdeki hafta içinde karar aşamasına geleceğini söyledi.
 
‘Vicdani ret’in Türkiye’den beklenen bir konu olduğunu belirten Ergin, "Savunma Bakanlığı’nın hazırlığı Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek" ifadesini kullandı.
 
Türkiye'deki vicdani retçilerle ilgili resmi bir bilgi bulunmazken, www.savaskarsitlari.org adlı internet sitesinde, 1989'dan günümüze 137 vicdani retçi bulunduğu bilgisi yer alıyor.
 
CEZA EVLERİNDEKİ KOŞULLAR
Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindeki dava süreçlerinde Dışişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasındaki işbirliğinin daha etkin hale getirilmesi ve sürecin hızlandırılmasına ilişkin çalışmalar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından bir basın toplantısıyla değerlendirildi.
 
Ergin, Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Oda TV sanıklarından MİT personeli Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:
 
"Ceza evleri şartları bakımından 2002’yle mukayese edilmeyecek bir noktadayız. İnsani koşullara uymayan 203 ceza infaz kurumunu kapattık ve bu kapatımlar devam ediyor. Bu dönüşüm sürecinin zamana ihtiyacı var. Önemli bir kısmını da aşmış durumdayız. Ceza infaz kurumlarımız yurt içindeki ve dışındaki birimlerce periyodik olarak denetlenmektedir... Mükemmel değiliz ama geçmişe göre iyi noktadayız..."

NTV