Vietnam Kültürü Nasıldır ? Vietnam İnsanları Nasıl ?

Vietnam tarihi kültürü eskilerde sömürü altında olması ve siyasi istikrarsızlığı, tarihi yıkımlara neden olan politik ve tarihi risk dönemleri ile zamanla ayakta var olmanın ve yıkılış sürecinden küllerinden doğan bir uygarlığın sağlam yapısını ortaya koymaktadır.

Vietnam Kültürü Nasıldır ? Vietnam İnsanları Nasıl ?
28 Aralık 2019 Cumartesi 10:28 tarihinde eklendi, 2.297 kez okundu.

Vietnam Kültürü Nasıldır ? Vietnam İnsanları Nasıl ?

Vietnam Tarihi Kültürü


Vietnam tarihi kültürü eskilerde sömürü altında olması ve siyasi istikrarsızlığı, tarihi yıkımlara neden olan politik ve tarihi risk dönemleri ile zamanla ayakta var olmanın ve yıkılış sürecinden küllerinden doğan bir uygarlığın sağlam yapısını ortaya koymaktadır. Direnişin ve zenginliğin ortak paydada birleştiği Vietnam kültürü zenginliği ve ihtişamı ile göz dolduran medeniyetlerin başında gelmektedir. Kültür bir bütündür ve içinde yaşayan unsurların, aile, millet, toprak, ekonomi, refah paradoksu içinde ivme kazanan her varlık için üstün bir direniş ve birlik beraberliğin sembolü haline gelmiştir.


Vietnam kültürel zenginliği içinde aile kavramı çok önemlidir ve sosyal yaşam alile çevresinde şekillenmektedir. Üç neslin aynı çatı altında yaşamını sürdürdüğü geniş aile kavramının vücut bulduğu yerlerden birisi ahaline gelmiştir. Etik unsurlara dikkatli ve önemli bir şekilde vurgu yapan Vietnam kültür geleneği, karşı cinsle çok yakın bir bağ kurmamak, kadınların hayat akışı içinde çokça alkol tüketmemesi, birine hediye ya da bir şey verilmesi halinde tek elle değil ; iki elle verilmesi, saygı sınırlarının aşılmaması nezakete üstün önem verilmesi, herhangi birinin başına veya omzuna dokunmadan iletişim kurma, parmakla birini ve eşyayı göstermeme, sahil dışında şort giymemek, elleri belde tutmamak gibi kibarlığın ve saygı evreninin en üst düzeyde yaşandığı ve korunduğu yerlerden biri haline gelmiştir.


Yemek, misafirlik vb. özel durmalarda çiçek, şeker, tatlı, meyve gibi ürünlerin götürülmesi kültürlerinin bir parçası olup nezaket sınırları içinde değerlendirilesi gereken unsurlardandır.


Kültürel kimliklerine olan saygıları ve hâlâ Vietnam Savaşından bahsediyor olmaları geçmişiyle barışık bir toplum olduklarını göstermektedir.


Ülkede Asyalı olan bir kadın Asyalı bir erkekle gezmeli; aksi durumda bu durum hoş karşılanmamaktadır.


Özellikle gece hayatı olan ve alkol tüketiminde bir hayli sınırı aşan yöre halkın hırçın tavırları rahatsız edici bir düzeyde olup, şehirde hırsızlık ve yankesicilik vakaları artmaktadır.


Ülkede dolandırıcılık yaygın hale geldiği için; gece hayatı daha korunaklı hale getirilmelidir.


Kültürel çeşitliliği ve çalışmaya verdikleri önem başlı başına söz edilebilecek diğer unsurlardandır. Kadınların çalışma hayatının her evresinde yer alması, sokak satıcıları ve iş hacminin çok çeşitli olması sokak kültürü ve geleneğine ayrı bir ivme kazandırmıştır.


Vietnam kültürü siyasi varlığı ve gelişim gösterdiği iş ve eğlence amaçlı aktivite zenginliği ile birbiri içinde eriyen tarihi doku kazanç ve zenginliklerinin bir parçasıdır. Bisiklet ve motosiklet ulaşım araçlarının etkin bir şekilde kullanımı ve trafik kurallarını kendilerinin belirleyerek birbirlerine son derece saygılı olmaları kültürel hareketliliklerine ayrı bir canlılık kazandırmıştır.


Kültürlerin zenginliği ve ayrı bir yola doğru şekillenmesi, şehrin talep edilme düzeyine ve mimari dokusunun yön değiştirmesine bağlıdır. Turizm alt yapı ve çeşitliliği Vietnam ‘in kültürel kimliğine yeni bir soluk ve heyecan getirmiş, talep edildikçe şehir döngüsü bir zaman diliminde evirilerek yenileşmiştir. Doğal güzellikleri profesyonel ellerde daha da cezp edici ve enfes bir tabiat harikası kültür mozaiği halini almıştır.


Vietnam Vizesi Nasıl Alınır ?


Vietnam doğasıyla olsun; kültürüyle, insanlarıyla çok farklı, ilgi çekici bir ülke. Vietnam son yıllarda bir çok gezginin ziyaret noktası haline geldi. Türk gezginler de Vietnam’ı sıkça ziyaret etmeye başladı. Vietnam maalesef Türk vatandaşlarından vize talep ediyor. Fakat sanılanın aksine Vietnam vizesi alması dünyanın en kolay vizelerinden bir tanesi. Vietnamavize.com üzerinden çok kolay bir şekilde vize başvurusu yapabiliyorsunuz. Firma yetkililerine Whatsapp veya mail üzerinden pasaport ilk sayfa görüntünüzü ve uçak bileti rezervasyonlarınızı ileterek Vietnam vizesi başvurunuzu gerçekleştiriyorsunuz ve 10 iş günü içinde de vize onay mektubu, diğer adıyla da c1 adında vizenizin onaylandığını taahhüt eden bir belge geliyor tarafınıza. Bu belgeyle havalimanında sorunsuz bir şekilde vizenizi pasaportunuza işletip ülkeye giriş yapabiliyorsunuz.


Havalimanında Vietnam Vizesi Almak Riskli Mi ?


Havalimanında Vietnam vizesi almak riskli değil. Bunun sebebi temin edeceğiniz vize onay mektubu sizin vizenizin onaylandığını taahhüt eder ve geriye sadece vizenizi pasaportunuza işletmesi kalır. Yeni bir vize başvurusu yapmayacağınız hali hazırda onaylanmış vizenizi pasaportunuza işleteceğiniz için sorun yaşama ihtimaliniz bulunmamaktadır.