Vinç üst geçidi yıktı

Sultanbeyli'de, seyir halindeki vinç, otoyoldaki üst geçidi yıktı. Yıkılan üst geçidin altında kalarak hurdaya dönen dev vinç, enkazın kaldırılmasının ardandan çekilebildi.

Vinç üst geçidi yıktı
15 Şubat 2013 Cuma 16:02 tarihinde eklendi.

 

Kaza, dün akşam Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde meydana geldi. Tuzla'dan Sancaktepe istikametine seyir halindeki dev vinç, üst geçidin yüksekliğini hesaplayamayınca olan oldu. Vincin hızla çarptığı üst geçit parçalanırken, enkazın büyük kısmı vincin üzerinde kaldı. Bu sıradan üst geçit ile birlikte yol kenarlarındaki elektrik direkleri de yıkıldı. Kazayı gören vatandaşlar, yardım için olay yerine koştular ancak etrafta şelale yapan elektrik kabloları nedeniyle vince yaklaşamadı.
 
Kısa süre sonra vincin sürücü kabininde iki kişinin burnu bile kanamadan çıktığını gören vatandaşlar gözlerine inanamadı. Kazanın ardından ortalık beton yığınları ve demir parçaları ile doldu. İsmi öğrenilemeyen vinç sürücüsü üst geçidin yeterli yükseklikte olmadığını ve bir uyarı levhasının da bulunmadığını belirterek "yapacak hiçbir şey yoktu, geçidin yeterli yükseklikte olmadığını nereden bilebilirdim" dedi. Bu sırada olay yerine gelen vincin bağlı bulunduğu firmanın yetkilisi sürücüye ve olay yerinde çekim yapan basın mensuplarına tepki gösterdi.
 
Kazayı gören vatandaşlar vincin büyük bir süratle üst geçide çarptıktan sonra geçidi yıktığını, yıkılan geçidin de vincin üzerine düşüp kaldığını söyledi.
 
Kazadan sonra saatlerce trafiğe kapalı kalan cadde olay yerine gelen elektrik, ve itfaiye ekiplerinin enkazı kaldırmalarının ardından tekrar açıldı.

CİHAN