Viranşehir'de 142 öğrenci zehirlendi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Üçdam köyünde öğrenciler, okulda yedikleri öğlen yemeği yüzünden zehirlendi. Öğrenciler, Viranşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde gözlem altına alındı.

Viranşehirde 142 öğrenci zehirlendi
03 Mayıs 2013 Cuma 18:13 tarihinde eklendi.

 

Devlet Hastanesi Baştabibi Uzman Dr. Sedat Sayılır, hastaneye 250 öğrencinin geldiğini belirterek, gelen hiçbir öğrencinin hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Hastaneye gelen öğrencilerin, öğlen yemeği sonrasında zehirlenme şüphesi ile gerekli tedavilerin yapıldığını dile getiren Dr. Sayılır, servise yatan tüm öğrencilerin 2-3 saat gözlemin ardından evlerine gönderileceğini belirtti. 
 
Başhekim Sayılır, “Mide bulantısı ve kusma belirtisi ile hastanemize 250 civarında öğrenci başvuruda bulundu. Hastanede gerekli müdahaleleri yaptık. Genel durumu kötü olan hastamız yok. Çocukların çoğunu servislere alıp takibini yapıyoruz. 3 saat sonra poliklinik önerileri verilerek taburcu etmeyi planlıyoruz. Çocukların öğlen yemeğinde yedikleri yemekten dolayı çocukların bu şikayetleri ortaya çıktı. Gerekli incelemeleri yapıyoruz.” dedi.
 
Öğrencilerin, okulda öğle yemeğinde çıkan ayran, pilav ve yenilen sulu yemekten dolayı zehirlendikleri bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

CİHAN