Vodafone Cup'a Beşiktaş damgası

Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen 5'inci Uluslararası Vodafone Kupası'nda Beşiktaş, U13 ve bayanlar U16 kategorisinde şampiyon oldu.

Vodafone Cupa Beşiktaş damgası
24 Nisan 2014 Perşembe 17:21 tarihinde eklendi, 1.109 kez okundu.
Emirhan Spor Kompleksi'nde 20 Nisan'da başlayan turnuva, final maçlarıyla sona erdi. Türkiye ile yabancı ülkelerden toplam 45 futbol takımının altyapı ekiplerinin katıldığı turnuva U12, U13, U14-U15 ve bayanlar U16 olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.
 
Grup usulü 32 takımın yarıştığı ve aralarında Borussia Dortmund, Chelsea, Milan, Union Berlin, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Bursaspor altyapılarının yer aldığı U13 kategorisinde, finalde AC Milan ile Beşiktaş karşılaştı. Karşılaşmanın ikinci yarısında 37'nci dakikada Arafat ve 55'inci dakikada penaltıdan Kuzey'in attığı gollerle Beşiktaş, Milan'ı 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu. U13 kategorisinde BVB Dortmund'u 2-0 yenen Fenerbahçe ise üçüncü oldu. 
 
U12 kategorisinde Bursaspor birinci, İstanbul Soğanlık ikinci, Fenergücü üçüncü ve Damlaspor dördüncü oldu. U14-15 kategorisinde ise Damiraka takımı BK Sollerod birinci, Bursa Arabayatağıspor ikinci, Antalyaspor üçüncü ve Schule Köln dördüncü oldu. Dört takımın katıldığı bayanlar U16 kategorisinde Beşiktaş birinci, FC Union Köln ikinci oldu. 
 
Turnuvada U12'de Bursaspor'dan Hasan Basri Ünal, U14-15'te Bursa Arabayatağıspor'dan Kadir Karakaş, bayanlar U16'da Beşiktaş'tan Esra Turga ve U13'te Beşiktaş'tan Oğuzhan Akgün gol kralı oldu.
 
Final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takım ve sporcuların kupa ve madalyaları, eski milli futbolcu Nihat Kahveci, A Milli Takımı eski teknik direktörlerden Sepp Piontek ve organizasyon yöneticileri tarafından verildi.