Voleybolda Final Four heyecanı yarın başlıyor

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final Four heyecanı yarın İstanbul'da oynanacak müsabakalarla başlıyor.

08 Mart 2013 Cuma 18:34 tarihinde eklendi.

 

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final Four heyecanı yarın İstanbul'da oynanacak müsabakalarla başlıyor. Dörtlü Final'de, ev sahibi Galatasaray Daikin ile Vakıfbank'ın yanı sıra, Rabita Bakü ve Yamamay ekipleri şampiyonluk mücadelesi verecek.
 
Türkiye'den ev sahibi Galatasaray Daikin ile Vakıfbank, Azerbaycan'dan Rabita Bakü, İtalya'dan Unendo Yamamay ekiplerinin şampiyonluk mücadelesi vereceği organizasyon, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda iki gün sürecek.
 
Dörtlü final, yarın saat 14.00'teki Rabita Bakü-Unendo Yamamay maçıyla başlayacak. Günün ikinci maçında ise iki Türk takımı Galatasaray Daikin ile Vakıfbank saat 17.00'de karşı karşıya gelecek.
 
İlk gün maçlarının galipleri ikinci gün saat 17.00'de şampiyonluk için, mağlupları ise saat 14.00'de üçüncülük için karşı karşıya gelecek.
 
Final Four'daki tüm karşılaşmalar, NTVSpor'dan canlı olarak yayınlanacak.
 
TAKIMLARIN SEZON PERFORMANSI
 
Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ne adını yazdıran 4 ekip de sezon içindeki başarılı performanslarıyla dikkatleri çekmeyi başardılar.
 
Tarihinde ilk kez CEV Şampiyonlar Ligi'ne katılan Galatasaray Daikin, İtalyan Unendo Yamamay, Rumen Dinamo Romprest ve Fransız ASPTT Mulhouse takımıyla birlikte yer aldığı C Grubu'nu 6 maçta 5 galibiyet, 1 yenilgi alarak lider olarak tamamlamayı bildi. Grup maçlarının ardından ev sahipliği hakkını elde eden sarı - kırmızılı ekip, direkt olarak Dörtlü Final'e yükseldi.
 
Bu sezon Türkiye'de ve Avrupa'da başarılı bir performans ortaya koyan ve hiç maç kaybetmeyen Vakıfbank, şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olarak gösteriliyor. Fransa'dan Cannes, Rusya'dan Uralochka ve İsviçre'den Volero ekipleriyle mücadele ettiği A Grubu'nu namağlup lider bitiren Vakıfbank, play-off maçlarında önce Polonya'nın Atom Trefl takımını, ardından da Türk temsilcisi Eczacıbaşı VitrA'yı eleyerek Dörtlü Final'deki yerini aldı.
 
Azerbaycan temsilcisi Rabita Bakü, Polonya'dan Atom Trefl, İtalya'dan AsystelCarnaghi ve Çek Cumhuriyeti'nden Agel Prostejov ekipleriyle mücadele verdiği B Grubu'nu namağlup lider tamamladı. Play-off maçlarında Fransa'dan Cannes ile Rusya'dan Dinamo Kazan takımlarını yine maç kaybetmeden geçen Rabita Bakü, Dörtlü Final'e namağlup gelen bir diğer ekip konumunda.
 
İtalya temsilcisi Unendo Yamamay ise, Galatasaray Daikin'le birlikte yer aldığı C Grubu'nu, sarı-kırmızılı takımın ardından ikinci sırada tamamlarken, grup aşamasındaki iki yenilgisini de yine Galatasaray Daikin'e karşı yaşadı. Play-off aşamasında oldukça mücadeleli maçlar oynayan İtalyan ekibi, Almanya'dan Schweriner ve Azerbaycan'dan Azerrail Bakü'yü ''altın set''lerle geçip, Dörtlü Final biletini kaptı.
 
TÜRK TAKIMLARININ AVRUPA BAŞARILARI
 
Avrupa'nın kulüpler bazında kadınlarda en üst seviyedeki organizasyonu olan CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ne İstanbul, 2011 yılının ardından ikinci kez ev sahipliği yapacak. Burhan Felek Voleybol Salonu'ndaki organizasyonda Türkiye'den Galatasaray Daikin ile Vakıfbank ekipleri yer alacak.
 
Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde son iki sezona Türk ekipleri damgasını vurarak, şampiyonluk yaşadı.
 
İstanbul'da 2011 yılında gerçekleştirilen Dörtlü Finali Vakıfbank şampiyon olarak tamamlayarak, Türkiye'ye bu başarıyı ilk yaşatan ekip oldu. Bu organizasyonda Fenerbahçe ise Avrupa üçüncülüğünü elde etti.
 
Fenerbahçe, ev sahibi olduğu Dörtlü Finali üçüncü sırada tamamlamasının ardından, 2012 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Dörtlü Final'de adını zirveye yazdırdı ve kupayı yine Türkiye'ye getirdi.
 
Öte yandan, 2012 Kadınlar CEV Kupası'nda final oynayan Galatasaray ile 2013 CEV Kupası'nda final oynayan Fenerbahçe, ikincilikle yetinmelerine karşın, kadınlarda Türk takımlarının son dönemdeki çıkışına katkı sağlayan diğer ekipler oldular.
 
İLK KUPA ECZACIBAŞI'NDAN
 
Voleybolda Türkiye'ye ilk Avrupa kupasını getiren ekip, Eczacıbaşı kadın takımı oldu. Kupa Galipleri Kupası'nın 1999 yılında Bursa'da yapılan Dörtlü Finali'nde İtalya'nın Cermagica Reggio Emilia takımını finalde devirmeyi başaran Eczacıbaşı, Türkiye'ye voleybolda ilk Avrupa kupasını getirmeyi başardı.
 
Ardından Vakıfbank Güneş Sigorta, 2004 yılında Bursa'da düzenlenen Top Teams Kupası Dörtlü Finali'ni, 2007 yılında ise yine Bursa'da organize edilen Challenge Kupası Dörtlü Finali'ni kazanarak, Eczacıbaşı'nı takip etti.
 
Kadınlarda kazanılan 5 Avrupa kupasından 3'ünün, Bursa'da düzenlenen Dörtlü Final müsabakalarında elde edilmesi dikkati çekti.
 
ERKEKLERDE KUPALAR ARKAS SPOR VE HALKBANK'TAN
 
Voleybolda Avrupa kupası kaldıran Türk erkek takımları Arkas Spor ile Halkbank oldu.
 
İzmir'de 2009 yılında düzenlenen GM Capital Challenge Kupası Dörtlü Finali'ni kazanan Arkas Spor, Avrupa'da kupa kaldıran ilk erkek takımı konumuna geldi.
 
Halkbank ise bu sezon CEV Kupası'nda şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarıya imza attı.

CİHAN