Vosvos ile geldi Vosvos ile gitti

Dünyanın en fakir devlet başkanı ünvanını elinde bulunduran Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, görevini yeni başkan Tabaré Vazquez'a teslim ettikten sonra Volkswagen marka otomobiline binerek evinin yolunu tuttu.

Vosvos ile geldi Vosvos ile gitti
02 Mart 2015 Pazartesi 22:22 tarihinde eklendi.
Uruguay anayasasına göre 2'inci kez seçilmesi mümkün olmayan 79 yaşındaki Mujica ülkeyi 5 yıl boyunca yönettikten sonra halkın alkışları arasında "Burada daha yapılacak çok iş var, umarım işbaşına gelen yeni yönetim ülkeye benden daha iyi işler yapar" diye konuştu.

Eski bir solcu militan olan Jose Mujica özellikle fakir halk tarafından çok seviliyordu. Uruguay'da başkanlık sarayında oturma yerine şehir dışındaki ufak bir çiflikte yaşamayı seven Mujica devlet başkanı olduğu zaman beyan ettiği gelir beyannamesinde bir adet 1960 model Volkswagen, ufak bir çiflik evi ve 3 bacaklı bir köpek sahibi olduğunu açıklamıştı.   Uruguay'da yapılan son kamuoyu yoklamalarında halkın yüzde 65'ten fazlası anayasanın değiştirilerek Jose Mujica'nın yeniden devlet başkanı olmasını isterken Mujica bu çağrıya karşı çıkarak yerine başka birisinin gelmesinin daha yararlı olacağını söylemişti.