Vücudundan 87 yumurta çıktı

ABD’nin Florida eyaletinde, boyu 5,5 metreyi bulan ve tam 87 yumurta taşıyan dev bir Birmanya pitonu yakalandı.

Vücudundan 87 yumurta çıktı
14 Ağustos 2012 Salı 15:18 tarihinde eklendi, 2.666 kez okundu.

 

Güney Asya’ya özgü olan pitonun boyutu ve vücudundan çıkan yumurta sayısı ABD’li vahşi doğa yetkililerini şaşkına çevirdi. 75 kilo ağırlığındaki hayvanın, yaklaşık 35 santim genişliğinde olduğu belirtildi.
 
Florida Doğal Tarih Müzesi’nden Kenneth Krysko, “Bu yılanı bulmamız, türlerinin vahşi doğada ne kadar kolay yaşadıklarını ve hatta çevreye bir tehdit oluşturduklarını gösteriyor” dedi.
 
Yetkililerin ilk olarak Mart ayında yakaladıkları ve “Judas Snake” adını verdikleri piton, vücuduna radyo sinyal vericileri yerleştirilmesinin ardından tekrar doğaya salıverilmişti. Bilim insanları, pitonun hareketlerini takibe alarak beslenme alışkanlıkları ve çiftleşme sıklığını gözlemledi.
 
ABD’li yetkililer, egzotik hayvan ticareti sonucu Kuzey Amerika’ya 30 yıl önce getirilen yılanın zehirli olmadığını ancak insanları boğarak öldürebileceğini belirtti.
 
87 YUMURTA!
ABD’li yetkililerin Nisan ayında tekrar yakaladığı ve incelemek için Doğal Tarih Müzesine getirdikleri dev Birminya pitonunun vücudundan, tam 87 yumurta çıktı. Yılanın karnında da tüyler bulunduğu, tüylerin kuş bilimciler tarafından inceleneceği ifade edildi.
 
Araştırmacılar, Birmanya pitonunun bugün dünya genelindeki nüfusunun binler ile on binler arasında olduğunu tahmin ediyor. Florida eyaletinin güneyinde artan piton nüfusunun ise evinde beslediği yılanlarını doğaya bırakan insanların neden olduğu düşünülüyor.
 
Vahşi doğa uzmanı Krysko, “Pitonun ne yediğini ve üreme özelliğine bakarak, Birmanya pitonlarıyla gelecekte nasıl baş edebileceğimizi öğrenebiliriz” dedi. Krysko, 25 yıl önce yılanın yakalandığı Everglades Doğa Parkı’nda bir tane Birmanya pitonu bulmanın çok zor olduğunu ancak bugün günde 14 tane yakalayabildiklerini söyledi.

 
Florida’da yakalanan dev pitonun öncesinde tespit edilen en büyük Birmanya pitonu, 5 metre boyundaydı ve 85 yumurta taşıyordu

NTV