Vuranlara okuyarak mesaj verdi

Pakistan’da Taliban tarafından vurulan ve tedavi için İngiltere’ye getirilen çocuk aktivist Malala Yusufzay’ın durumu iyiye gidiyor.

Vuranlara okuyarak mesaj verdi
09 Kasım 2012 Cuma 13:05 tarihinde eklendi.

 

Pakistan'da kız çocuklarının eğitim haklarını kazanması için çalışmalar yaptığı için Taliban militanları tarafından başından vurulan 14 yaşındaki çocuk aktivist Malala Yusufzay’ın durumu iyiye gidiyor.
 
Birmingham şehrindeki Kraliçe Elizabeth devlet hastanesinde tedavisi süren Malala’ya iyileşmesi için dileklerde bulunan  binlerce insandan mektup geliyor. Malala hastane odasında kitap okurken fotoğraf çektirerek kendisini vuranlara anlamlı bir mesaj verdi.
 
Tüm dünyadan binlerce insan Malala’ya yolladıkları mesajlarda Nobel Barış Ödülü’nün  kendisine verilmesini istediklerini belirtti.
 
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Malala’nın babası Ziauddin Yousafzai Birmingham NHS Derneği Üniversite Hastaneleri aracılığıyla basına yaptığı açıklamada kızının mesajlarını iletti.
 
Baba Yousafzai şöyle konuştu: “Malala size minnettar Dünyadan binlerce kadın, erkek ve çocuğun sağlığıyla ilgilenmesinden çok etkilendiğini söylememi istedi. “
 
Pakistan'ın Svat bölgesinde okulundan dönerken vurulan Malala Yusufzay, ülkesinde kız çocuklarının eğitimi için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle sembol isim haline gelmişti.

NTV