Vurgun parasıyla Ferrari satın almış

Sicili temiz kişilerin bilgileriyle sahte kimlikler üretip birçok vatandaşı dolandıran karı-kocanın yönettiği 13 kişilik çete çökertildi. Çete lideri çiftin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar, lüks yaşamlarını da gözler önüne serdi

Vurgun parasıyla Ferrari satın almış
09 Şubat 2016 Salı 09:45 tarihinde eklendi, 1.228 kez okundu.
Karı-kocanın yönettiği 13 kişilik çete, kefil, senet, kredi kartı gerektirmeyerek taksitli alışveriş imkanı sağlayan "paytrust" alışveriş sistemini kullanarak özellikle memur kesiminden sicili temiz kişilerin bilgileriyle ürettiği sahte kimliklerle onlarca kişiyi dolandırdı. Kazandıkları paralarla büyük servet yapan çete liderinin eşi Volkan G., Ferrari marka kırmızı otomobiliyle sosyal medyada fotoğraf paylaştı.
 
ŞÜPHELİ HAREKETLER
İlginç dolandırıcılık yöntemi, çete üyelerinin İstanbul'daki bir AVM önünde şüpheli hareketler sergilemesi üzerine başlatılan takiple ortaya çıktı. İçinde 2 erkek ve 2 kadının bulunduğu araç polis ekiplerince durduruldu. Araçta aynı fotoğrafların yapıştırıldığı farklı kişilere ait çok sayıda kimlik ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, 13 kişilik "paytrust" dolandırıcılık çetesini gün yüzüne çıkardı.
 
2 BİN 280 GSM HATTI 
Çete lideri olduğu belirlenen Birgül G.'nin ofisindeki aramada 2 bin 280 adet GSM hattı abonelik sözleşmesi ve bunların içinde bulunan kimlik fotokopileri ele geçirildi. 2009'da bir GSM şirketinin bayiliğini yapan Birgül G. ve eşi Volkan G.'nin özellikle sicili temiz polis memuru, adliye ve sağlık personelinden oluşan binlerce kişinin bilgileriyle sahte kimlikler ürettiği tespit edildi. Bu kimliklerle, "paytrust" yöntemiyle alışveriş imkanı sağlayan bir teknomarketten alışveriş yapan çetenin, özellikle son model, en pahalı cep telefonu, laptop ve fotoğraf makinelerini ederinin yüzde 10'unu ödeyip taksitle satın aldığı belirlendi. Çete üyelerinin, sadece TC kimlik numarası sunup ilk taksitlerini ödeyerek kayıplara karıştıkları teknoloji ürünleri ile bir servet edindiği kaydedildi.
 
ŞİMDİ DE CEZAEVİ GÜNLERİ! 
Sabah'ın haberine göre polis, çete lideri Birgül G. ve yardımcısı Volkan G. ile Gamze A., Selda O., Sefa K., Ebubekir N., Osman N., Ali T., Süleyman K., Gökhan K., Volkan Y. ve Şamil Y.'yi gözaltına alındı. Tutuklanıp cezaevine gönderilen zanlılar hakkında ağır ceza mahkemesinde "dolandırıcılık, sahtecilik, suç işlemek için örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma" suçlarından dava açıldı. Örgüt lideri Birgül G. ve yardımcısı Volkan G. için 36 yıl 7 ay istenirken, diğer 11 örgüt üyesi için de 33 yıl 6 ay hapis cezası talep edildi. Kazandıkları paralarla büyük servet yapan çete liderinin eşi Volkan G.'nin Ferrari marka kırmızı otomobiliyle sosyal medyada fotoğraf paylaşması dikkati çekti.