Warraich, Konya'da

Bir dizi ziyarette bulunmak için Konya'ya gelen Pakistan Devlet Bakanı İmtiaz Safdar Warraich, Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

13 Aralık 2012 Perşembe 20:11 tarihinde eklendi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Valisi Doğan, her yıl Mevlana için bir takım etkinlikler düzenlediklerini, Mevlana'nın vefatı vesilesiyle 7-17 Aralık tarihleri arasında Şeb-i Arus törenlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Yılın bu sezonunda Konya'nın ziyaret edilmesinin doğru bir tercih olduğunu dile getiren Doğan, 11 günlük etkinlikler sırasında 80'den fazla organizasyonun gerçekleştirildiğini ifade etti.
 
Doğan, ''Biz de bu dönemde, Hz. Mevlana'nın yurdundan dünyaya barış, sevgi ve hoşgörü mesajı iletme fırsatı buluyoruz. Konya'ya şeref verdiğiniz için teşekkür ediyorum'' dedi.
 
Pakistan Devlet Bakanı Warraich da Hz. Mevlana'nın dünyaca tanınan bir insan olduğunu, özellikle Pakistan'da küçük bir öğrencinin bile Hz. Mevlana'yı bildiğini vurguladı.
 
Mevlana'nın eserlerinin Urduca diline de çevrildiğini kaydeden Warraich, Pakistan milli şairi Muhammed İkbal'in de onun hayranı olduğunu, Mevlana'nın yazılarından ve şiirlerinden çok etkilendiğini söyledi.   

Warraich, şöyle konuştu:
 
''Pakistan ve Türkiye yazı üzerinde iki ayrı devlet olsa da biz bunu bir millet olarak hissediyoruz. Biz sizleri kardeş olarak görüyoruz ve çok seviyoruz. Türkiye Başbakanı Erdoğan, Pakistan ziyaretinde 'Ben Pakistan'a geldiğimde kendimi ikinci evimde gibi hissediyorum' demişti. Kendisinin belirttiği gibi biz de Türkiye'yi dost olarak görüyoruz. Türkiye, depremlerde, sel felaketiyle karşılaştığımızda hemen yardımını gördüğümüz bir ülkedir.''