Washington'da çok gizli görüşme

İsrail istihbarat dairesi Mossad’ın direktörü Tamir Pardo’nun geçtiğimiz günlerde ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında, İran’a düzenlenecek bir saldırıyla ilgili Washington’ın nabzını yokladığı öne sürüldü.

Washingtonda çok gizli görüşme
13 Şubat 2012 Pazartesi 17:34 tarihinde eklendi, 1.017 kez okundu.

 

Daily Beast/Newsweek’te yer alan habere göre, Pardo, bu ay başında Washington’a yaptığı ziyarette, Obama yönetiminin İran’ın nükleer programına karşı düzenlenecek olası bir İsrail saldırısıyla ilgili tepkisini ölçmeyi amaçlıyordu.
 
Pardo’nun ziyareti geçtiğimiz haftalarda basında yer almıştı. Bazı üst düzey ABD’li yetkililer, Senato İstihbarat Komitesi oturumunda, Pardo’nun Washington’da bir dizi toplantıya katıldığını açıklamıştı.
 
Oturuma CIA Direktörü David Petraeus ve Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper katılmıştı. Panel başkanı Dianne Feinstein, Clapper’a İsrail’in İran’ın nükleer tesislerini vurup vurmayacağını sormuş, Clapper da bu konuyu kapalı kapılar arkasında görüşmeyi tercih ettiğini söylemişti.
 
Bunun üzerine Feinstein, Pardo ile birkaç gün önce Washington’da bir görüşme gerçekleştirdiğini anlatmıştı. Petraeus da Pardo ile görüştüğünü belirtmiş ve İsrail’in İran’ın nükleer çalışmalarıyla ilgili duyduğu kaygıdan bahsetmişti.
 
PARDO NABIZ YOKLAMIŞ
Daily Beast/Newsweek’te bugün yer alan haberde, görüşlerine yer verilen ABD’li yetkililere göre Pardo, “İran konusunda duruşunuz ne? Bombardımana hazır mısınız? Gelecekte böyle bir şey yapacak mısınız? İsrail her halükarda bombardımanı gerçekleştirirse bu ne anlama gelir?” gibi sorulara yanıt aradı.
 
Haberde ayrıca İsrail’in askeri hazırlıklarıyla ilgili ABD’ye istihbarat sağlamayı durdurduğu da ifade edildi.