Washington'da 'Gezi Parkı' protestosu

Gezi Parkı’nda yapılan çalışmalar ile başlayan eylemlere ABD’nin başkenti Washington’da yaşayan bazı Türkler destek vedi

Washingtonda Gezi Parkı protestosu
02 Haziran 2013 Pazar 09:00 tarihinde eklendi, 1.026 kez okundu.

Beyaz Saray önünde toplanan kalabalık bir grup AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attı. Ellerinde ‘Diktatör Erdoğan’, ‘Türkiye’deki Erdoğan faşizmini durdur’, ‘Burası Taksim’ gibi pankartlar taşıyan göstericiler eylemlerine İstiklal Marşı'nı okuyarak başladı.

Gösteriyi organize eden ve Türkiye’de yaşanan olaylarda 5 kişinin öldüğünü iddia eden CHP Yurtdışı Örgütlenme Danışma Kurulu Üyesi Yurter Özcan kalabalığı bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Daha sonra kalabalık gruba hitap eden Özcan, “Son 10 yılda Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyet ve devrimlerine karşı verilen karşı savaş tamamen ayyuka çıkmıştır. Artık bunu saklayacak hiçbir yer yoktur. 1980 Anayasası’nın Türkiye’de barışçıl bir şekilde izinsiz gösteri yapma hakkı veriyor. Tayyip Erdoğan’ın beğenmediği Kenan Evren bile bize bu hakkı 30 sene önce vermiş. Böyle anayasal hak varken bile AKP hükümetinin kendi halkına karşı yaptığı zulüm, kendi halkına karşı yaptığı baskılar hiçbir şekilde kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

Göstericiler konuşma sonrası ellerindeki Türk bayrakları ve pankartları sallayarak, şarkılar ve marşlar söyleyerek, hükümet karşıtı sloganlar atmaya devam etti. Eylemin bitmesinin ardından grup olaysız dağıldı.


CİHAN