Washington'da korkulan olmadı

ABD'nin doğu yakasında etkili olan Sandy kasırgası, başkent Washington ve çevresinde de zarara ve can kaybına yol açtı, ancak zayiat korkulduğu kadar yüksek olmadı.

Washingtonda korkulan olmadı
30 Ekim 2012 Salı 20:46 tarihinde eklendi.

 

Yerel saatle dün akşam vakitelerinde hızını artıran fırtına, sabaha karşı dindi. Fırtına, başkenti, New York ve New Jersey bölgelerinde olduğu kadar yıkıcı vurmadı, ancak Washington metropolitan bölgesinde, Maryland ve Virginia eyaletlerinde ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. 
     
Bunun yanında kentte, 140 binin üzerinde hanenin elektriksiz kaldığı belirtildi. 
     
Ağaçlar ev ve arabalara zarar verdi- 
     
Başkent bölgesinde şiddetli rüzgar birçok ağacı yerinden söktü. Mahalle aralarında ev, araba ve yollara ağaçlar devrildi. 
     
Bahçesindeki büyük ağaçlarından biri garajının üzerine düşen Anne Bodine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evin yanından tren geçiyor gibi 30 saniye süren bir gürültü duyduklarını belirterek, ''Bir baktık ki ağaç düşmüş, neyse ki evimizin üzerine düşmedi, bunun için kendimizi şanslı hissediyorum. Birini öldürebilirdi. Ama neyse ki sadece garajımın üzerine düştü'' dedi. 
     
Hala duruma alışmaya çalıştığını dile getiren Bodine, ''İlk gördüğümde şoke oldum'' diye konuştu. 
   
Bodine, kendi mahallesinde bunun gibi birçok ağaç düşme vakası olduğunu kaydetti. 

Kent normal yaşama dönmeye çalışıyor- 
     
Kentte yaşam, dün etkili olan aşırı yağış ve sert rüzgarların bugün dinmesiyle normale dönmeye başladı. 
     
Kent sakinleri, fırtınanın yarattığı zarardan toparlanmaya çalışıyor. Mevsim normallerinin oldukça altında seyreden soğuk havanın yanında, birçok evde elektriğin kesik olması ve buna bağlı olarak da su ve ısınma ihtiyaçlarının giderilememesi, bazı yolların sular altında kalması, düşen ağaç ve dallar da fırtına sonrasında başkentlileri en fazla meşgul eden sorunlar. 
     
Kentte kapalı olan okul ve federal kurumların yarın açılmaları bekleniyor. Bazı özel şirketler ise bugünden kapılarını açtı. Yine de kent merkezi hala boş. 
     
Dün kapatılan metro, bugün öğleden sonra tekrar açılıyor. Fırtına nedeniyle kapatılan erken oy verme merkezlerinin birçoğu da bugün açılıyor. 
     
Yetkililer, şehrin içinden geçen Potomac Nehri'nin taşma ihtimaline işaret ederek, halkı önümüzdeki günlerde sel baskınlarının artabileceği yönünde uyarıyor.