Web tabanlı Skype mı geliyor?

Microsoft'un iş ilanı, yeni bir Skype projesinin habercisi olabilir. İş ilanlarına bakılırsa Microsoft, web tabanlı Skype projesi geliştiriyor.

Web tabanlı Skype mı geliyor?
17 Nisan 2012 Salı 09:40 tarihinde eklendi.

 

2011'in Ekim ayında Microsoft, Skype'ı satın aldığını açıklamıştı. O günden beri geçen sürede Microsoft'un Skype ağırlığını pek koyduğunu söyleyemeyiz. Microsoft ürünleriyle Skype'ın bütünleşmesini bırakın, Windows Phone 7'ye Skype uygulaması bile oldukça geç yayınlandı. Hatta o uygulamanın beta olarak yayınlandığını ve halen beta aşamasında olduğunu da belirtelim.
 
Görünüşe göre Microsoft, Skype tarafında daha fazla işler yapmaya hevesli. Kendi sitesinde açtığı ilanda Skype departmanına eleman alacağını duyurdu. Fakat Skype için aradığını elemanın web tabanlı projede çalışacak olması akıllara yeni projeleri getirdi. Web tabanlı Skype projesi, internet sitesi üzerinden görüntülü konuşma imkanı mı geliyor diye düşündürüyor.
 
Tahminlere göre Microsoft, HTML5'in özelliğini kullanarak, belki de Internet Explorer'ın HTML5 farkını ortaya çıkarmak için Skype projesini webe taşıyacak. Böylece bir program yüklemeden bile web sitesi üzerinden görüntülü görüşmek mümkün olabilecek. Tabii bunun bir tahminden ibaret olduğunu tekrardan belirtelim. Şu an için Skype'da web tabanlı projede çalışacak eleman arandığı bilgisi bulunuyor.
 
Kesin bir bilgi için belki yazın ortasına kadar beklememiz gerekebilir. Projenin ne zaman görücüye çıkacağını tahmin etmek güç. Ancak Windows 8 öncesi, yani bu sene sonuna kadar 
 
shiftdelete.net