WEB TASARIM, E-TİCARET VE SEO DÜNYASI

Teknoloji çağının gelişmesi ile birlikte her alanda kullanılan internet siteleri herkes için büyük önem taşımaktadır.

WEB TASARIM, E-TİCARET VE SEO DÜNYASI
03 Mayıs 2015 Pazar 22:35 tarihinde eklendi, 1.254 kez okundu.

Teknoloji çağının gelişmesi ile birlikte her alanda kullanılan internet siteleri herkes için büyük önem taşımaktadır. Birçok kişi internet sitelerinden alış veriş yapmakta, birçoğu ise e-ticaret olanaklarından yararlanarak kazanç sağlamaktadır. Büyük, küçük tüm işletmeler kendilerini ve ürünlerini tanıtmak ve kazançlarını artırmak için web sitesine ihtiyaç duymaktadır. Böylece hem kendilerini hem de ürünlerini daha geniş kitlelere duyurarak kazançlarının artışını sağlamaktadır.

 

                        SİTENİZ HTML Mİ? YOKSA FLASH OLMALIDIR?

 

Sitenizin flaş olması için gereken özellikler farklı, html olması için gereken özellikler farklıdır. Mesela bir portal sayfası yapmak istediğimiz zaman ve sunucu tarafında fazla işlem yapılması gerekiyorsa bu html tabanlı ve php uygulamaları ile yapılmaktadır. Eğer bir bölge tanıtımı ya da ürün tanıtımı yapacağınız zengin içerikli bir web sitesi yapacaksanız flaş tabanlı bir web sayfası tasarlanmalıdır. İnternet sitelerinizde css3 html5 ve php yazılım dilleri ile oluşturmanız hem dinamik internet sitesine hem de kullanışlı bir arayüze sahip olmanız sağlar. Eğer ki iş akışı tabanlı bir internet sitesi istiyorsanız php sizin için biçilmiş kaftandır.

                        KURUMSAL WEB SİTESİNDE OLMASI GEREKENLER

 

Web sayfasının tasarlanmasın en önemli nokta ve tasarım kurallarından biri, müşterinin faaliyet alanı olmaktadır. Örneğin banka, otomotiv, sağlık ya da başka bir sayfa için hazırlanacak ikonlar, arka plan görselleri faaliyet alanı ile ilgili olmalıdır. Böylece kullanıcıda daha fazla merak ve ilgi uyandırmaktadır. Web tasarım firması olarak amacımız malı satan müşteri ile malı alan müşteri arasında köprü vazifesi görmektir. Web sitesinin kurulmasındaki amaç da alıcı ile satıcıyı bir araya getirerek her iki tarafında memnuniyetini sağlamaktır.

 

                        WEB SİTESİNDEKİ TRAFİK NASIL ARTTIRILABİLİR

 

Öncelikle web sitesinin insanlara fayda sağlaması gerekmektedir. Çünkü insanlar kendilerine fayda sağlayan siteleri daha çok tercih etmekte ve daha fazla ziyaret etmektedir. Ziyaretçi sayısı arttıkça web sitesi de üst sıralarda çıkmaya başlayacaktır. Web sitesinde önemli olan öncelikle içeriktir. İçeriğin özgün olması ve diğer sitelerden alınmış kopya olmaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra güncellik çok önemlidir ve sıklıkla güncellenen siteler arama motorunda daha üst sıralara çıkmaktadır. Son olarak da seo çalışması büyük önem taşımaktadır. Seo çalışmasında sitenin alt yapısının düzgünlüğü, yazılımın düzgünlüğünü kanıtlamaktadır. Ancak içerik her şeyden önce gelmektedir.

 

            ARAMA MOTORU OPTİMİZASYONU – ZİYARETÇİ İLİŞKİSİ

 

Web sitenizin alt yapısında ve içeriğinde gerçekleştirilen çalışmalardır. Arama motoru optimizasyonu birçok yöntemle yapılmaktadır. Bunlardan biri içerik kısmında yapılmaktadır. İçeriğin kaliteli ve özgün yazılması gibi yöntemler, alt yapı tarafında yapılabilecek yöntemler, linklerin düzgün yerleştirilmesi gibi çalışmalardır. Sitenin trafiğini artırmak için seo çalışmasına önem verilmelidir. Yapılan SEO çalışması ne kadar düzgün olursa arama motorlarında o kadar üst seviyelere çıkmaktadır. Üst sıralara çıktıkça sitenin trafiği de her geçen gün artacaktır. Düzgün bir seo çalışması üst sıralara çıkarak çok rahatlıkla sitenizin trafiğini artırabilirsiniz.

 

 

                        WEB SİTENİZİN TARFİĞİNİ ADWORDS İLE ARTTIRMA

 

Adwords google’nin reklam hizmetidir. Arama motorunda üst tarafta görülen sarı amblem ya da yan tarafta görülen reklamın çıkmasını sağlayan araçlardır. Eğer düzgün yapılırsa, hedef doğru saptanırsa geri dönüşü oldukça yüksek olmaktadır. Örneğin sevgililer günü, anneler günü gibi özel günlerde bazı kelimeler yüksek fiyatlar ve rekabetin döndüğü kelimeler olmaktadır. Sitenizin trafiğini arttırmak için adwords yapmak kaçınılmaz olmaktadır.

 

 

            SOSYAL AĞLARI KULLANARAK SİTENİZİN TRAFİĞİNİ ARTTIRMA

 

Sitenin trafiğini arttırmak için çok sık kullanılan yöntemlerden biri de sosyal ağlardır. Sosyal ağlar sürekli güncellenen ve çok sık içeriğin geçtiği, insanların paylaştığı bir alan olması sebebi ile arama motorları da bu ağları çok sık indekslemektedir. Web sitenizin içeriğini sosyal ağlarda paylaşmak ayrı bir önem taşımaktadır.

 

WEB SİTENİZİN İÇERİĞİ ÖZGÜN VE GÜNCEL OLMALIMIDIR

 

Web sitenizin trafiğini arttırmak için öncelikle içeriğin özgün olması şarttır. Kopya içerikler arama motorları tarafından fark edildikleri zaman hem ceza almanıza hem de alt sıralara düşmenize sebep olacaktır. Güncel olması ise şart olmasa da siteniz için gereklidir. Mümkün olduğu kadar sitenizi güncel tutmanız ve içeriğin özgün olmasına önem vermelisiniz. Özgün içeriğe sahip olmayan siteler son zamanlarda hızla düşürülmektedir.

Özgün içerik aynı zamanda seo çalışmaları için büyük bir etkendir. Eğer ki siteniz üzerinde kopya içerik yayınlıyorsanız arama motorlarının gözünde de bu içerikler kopyacılık ile yargılanarak sitenizin ceza almasını sağlayabilmektedir.

İnternet siteniz için içerik oluşturmak istiyorsanız konu başlığı seçimi, anahtar kelime seçimi ve ziyaretçi ile iletişimi sağlayan başarılı içerikler oluşturmanız gerekmektedir. Örneğin sitenizin yayın aldığı kulvarda başka sitelerin ele almadığı konu başlıkları üzerinden ziyaretçilerinize bilgi verirseniz çok daha işe yarar bir içeriğe sahip olursunuz.

                                   E-TİCARET DÜNYASINA İLK ADIM

E-ticaret Dünya’sına ilk adımı atarken yapılan hatalar aslında e-ticaret sitesi altyapısının başarısını da belirlemektedir. Öncelikle sitenizin alt yapısını sağlam şekilde kurmak için gerekenler konusunda bilgi sahibi olmakla işe koyulabilirsiniz.

- Güzel bir web tasarım
- Güvenilir sayfa sertifikası
- Sorunsuz bir e-ticaret yazılımı
- Doğru tedarikçi seçimi
- Memnuniyet odaklı hizmet anlayışı

İnternet sitenizin tasarımı ziyaretçilere ilk intiba bırakan ektendir. O nedenle satışını yaptığınız ürün\hizmet ile alakalı bir tasarım sahibi olmanız site bütünlüğü açısından gereklidir. Örneğin bilgisayar parçaları satışı yaptığınız bir internet sitesi kurmayı düşünüyorsanız tasarımınızda ağırlıklı olarak teknoloji odaklı bir envarter kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Güvenilir sayfa sertifikası Google tarafından son zamanlarda yapılan açıklamaya göre e-ticaret sitelerine etki eden büyük bir faktör olacak. SSL sertifikası kullanıcıların kişisel ve kart bilgilerinin güvenliğini sağlayan ziyaretçilerin de önem verdiği bir konudur. Mutlaka e-ticaret sitenizde bulunması gerekmektedir.

Sorunsuz bir e-ticaret yazılımının gereksinimi ise kullanıcı deneyiminde önem göstermektedir. Eğer ki siparişlerinizin sistemde yöneticiye düşmediği, müşterilerinizin sitenizden alışveriş yaparken karşılaştığı yazılımsal hatalar bulunacak ise birçok müşterinizi şimdiden kaybetmişsiniz demektir.

Tedarikçiler ile müşterileriniz arasında kalmanız sizin açınızdan güven kaybettirecektir. Özellikle stok takibini güncel olarak sağlayan, tedarik konusunda sizlere sorun çıkarmayan bir üretici bulmak için büyük araştırmalar içerisine girmeniz gerekebilir.

E-ticaret alanında müşteriler ile internet siteleri yöneticileri arasında karşılaşılan en çok sorunlar şu şekildedir.

- Geç kargolama
- Ürünün tedarik edilememesi
- Yanlış ürün gönderimi
- Ayıplı ürün gönderimi
- Sipariş takibinin yapılamaması
- İade talebinin kabul edilmemesi

 

Kaynak : http://www.netbim.com.tr