WhatsApp kullananlar, dikkat!

Facebook'un satın almasıyla birlikte gündeme gelen WhatsApp'ın popülerliğini kullanan saldırganlar, kullanıcıları kandırarak sistemlere sızmaya çalışıyor.

WhatsApp kullananlar, dikkat!
01 Mart 2014 Cumartesi 13:02 tarihinde eklendi, 1.119 kez okundu.
Popüler mesajlaşma uygulamasının 19 milyar dolara Facebook tarafından satın alınmasıyla gündemde üst sıralara yerleşmesini fırsat bilen saldırganlar, sahte bağlantılarla dolu e-postalar göndermeye başladı.
 
Satın almayla ilgili resmi açıklama yapılmasının üzerinden bir hafta bile geçmeden kullanıcılara gönderilen istenmeyen mesajlarda, WhatsApp’ın masaüstü sürümünün test edilmeye başlandığı bildirildi. 
 
Dijital yaşam güvenliğinin dünya lideri Trend Micro’nun analistlerine ulaşan sahte e-postada, Facebook’un WhatsApp’ı satın almasından söz edilirken, Windows ve Mac için masaüstü sürümünün oluşturulduğuna dair sahte bilgilerin yer aldığı tespit edildi. Sahte masaüstü sürümünün indirilmesi için bağlantı vermeyi ihmal etmeyen saldırganlar, hem kişisel bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda aynı etkiyi oluşturan bankacılık zararlı yazılımının sistemlere sızmasını sağlamayı hedefledi.
 
Zararlı bağlantıya tıklandığında kullanıcıların sistemine sızan zararlı yazılım, depolanan isim ve şifreleri ele geçiriyor. Daha çok Brezilya’daki kullanıcıları hedef alan sahte e-postanın Portekizce düzenlendiği görülüyor. Trend Micro Smart Protection Network üzerinden alınan verilere göre, zararlı yazılım barındıran siteye girişlerin %80’i Brezilya’dan gerçekleştiriliyor. 
 
Bu gibi bilgisayar zararlılarından korunmak için bu hususlara dikkat edin. 
 
-Şüphe duyduğunuz benzer bir mesaj aldığınızda içeriğindeki bağlantıya tıklamayın. 
 
-WhatsApp’in Windows ya da Mac sürümü olmadığını unutmayın, 
 
-Anlık olarak güncellenen bir antivirüs çözümü kullanmayı ihmal etmeyin.