Whatsapp yayından kaldırıldı

Anlık mesajlaşma sistemi Whatsapp, dün sürpriz bir şekilde Windows Phone uygulama mağazasından kaldırıldı.

Whatsapp yayından kaldırıldı
19 Mayıs 2014 Pazartesi 10:13 tarihinde eklendi, 2.053 kez okundu.
Whatsapp, son dönemlerde yıldızı parlayan mobil iletişim araçlarından biri olarak tanındı. Anlık mesajlaşma sistemi WhatsApp dün akşam saatlerinde neden belirtilmeksizin Windows Phone uygulama mağazasından kaldırıldı.
 
Anlık mesajlaşma yazılımı deyince akla ilk gelen isim olan ve son olarak Facebook 'un servet ödeyerek bünyesine kattığı Whatsapp, dün akşam saatlerinde Windows Phone uygulama mağazasında yayından kaldırıldı. Uygulamaya erişmeye çalışan kullanıcılar 'We couldn't find a match. Try a different spelling or search term' yani 'aradığınız içerik bulunamadı' uyarısıyla karşılaşıyor.
 
 Whatsapp'ın neden Windows Phone 8 ve Windows Phone 8.1 işletim sistemlerinden kaldırıldığı ise bilinmiyor. Uygulamayı Whatsapp'ın resmi internet sitesi www.whatsapp.com'dan indirmeye çalışan kullanıcılar, şirketin herhangi bir uyarısıyla karşılaşmıyor; ancak site üzerinden uygulamayı indirmek isteyenler uygulamanın veritabanında yer almadığına dair bir mesaj görüyor.
 
YANLIŞLIKLA MI SİLİNDİ
 
Whatsapp'ın açıklama yapmaksızın uygulamayı Windows Phone'dan kaldırdığı düşünülmüyor. Uzmanlara göre bir Facebook veya Whatsapp yetkilisi 'yanlışlıkla' uygulamayı bu mağazadan kaldırmış olabilir.
 
WHATSAPP YÜKLÜYSE KALDIRMAYIN
 
Halihazırda Whatsapp'ı Windows Phone'lu cihazlara yüklü olan kullanıcıların uygulamalarını en azından şimdilik kaldırmamasında fayda var; zira Whatsapp'ı yüklü olanlar uygulamayı kullanabiliyor. Ancak uygulama mağazada yer almıyor.
 
Şimdi gözler Facebook veya Whatsapp yetkililerinden gelecek açıklamaya çevrilmiş durumda.
 
Dijikolog