WhatsApp'a rakip oldu

Fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram, kullanıcıların arkadaşlarına doğrudan mesaj yollamalarını sağlayacak mesaj içeriği sundu

WhatsAppa rakip oldu
12 Aralık 2013 Perşembe 18:16 tarihinde eklendi.
Mobil hayatına fotoğraf paylaşım uygulaması olarak adım attıktan sonra ilk olarak video paylaşım içeriğini ekleyen Instragram, en son söylentileri de gerçeğe çevirerek direkt mesaj özelliği sundu.
 
Instagram’ın kurucusu ve CEO’su Kevin Systrom, New York’ta yaptığı açıklamada, “İletişim bizim için en önemli çekirdeği oluşturuyor... İletişim doğrudan fotoğrafçılık ile bağlantılı olmak zorunda değil” ifadesini kullandı.
 
Facebook’un geçtiğimiz yıl satın aldığı Instagram, en popüler mobil uygulamalar arasındaki yerini sürekli güçlendirirken, özel mesaj içeriği sayesinde WhatsApp, Viber, KakaoTalk ve SnapChat gibi yeni rakipler de edinmiş oldu.
 
Analistler, Instagram’ın eklediği özellikle kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman harcayacağını ve Facebook’un para bastığı mobil alanda gelirlerini artıracağını düşünüyor.
 
New York Times’a konuşan Gartner araştırma şirketinin analisti Brian Blau, “Facebook sayılarda iyi gidiyor ancak bir sonraki adımının ne olacağı konusunda kafası karışık görünüyor” dedi.
 
iOS, Android ve Windows Phone ile uyumlu olan Instagram, 150 milyonu aşkın kullanıcıya sahip.