WhatsApp'ın Facebook'la veri paylaşmasını durdurun!

WhatsApp'ın Facebook ile verilerimizi paylaşmaya başladığını öğrendik; peki bunu nasıl durdurabiliriz? İşte böyle...

WhatsAppın Facebookla veri paylaşmasını durdurun!
28 Ağustos 2016 Pazar 22:40 tarihinde eklendi, 1.938 kez okundu.
larak boğuşan Facebook, hizmetleri arasındaki veri paylaşımıyla ilgili çok dikkatli davranıyor. Bu nedenle firma, merak edilen soruları yeni FAQ sayfasında cevaplıyor. Yaşanacakları kısaca özetlersek WhatsApp, verilerini Facebook ile paylaşmak istiyor - bu, Facebook'un size isabetli reklamlar göstermesini sağlayacak. Facebook'un WhatsApp'ta banner reklam göstermek gibi bir niyeti yok, ancak sosyal dev, şirketlerin kullanıcılara WhatsApp üzerinden ulaşabilmesi için yeni yollar arıyor.
 
Facebook, markaları biz kullanıcılara ulaştırmak için Messenger bot'larıyla bir süredir çeşitli deneyler yapıyor. WhatsApp'a göre böyle bir bağlantı, spam'a ve rahatsız edici mesajlara karşı savaşmayı kolaylaştırıp, daha iyi reklam ve arkadaş önerileri sunmayı kolaylaştıracak. Bu arada WhatsApp mesajlarınız, konuştuğunuz kişilerle uçtan uca şifreli olarak iletilmeye devam edilecek ve iki hizmet arasında paylaşılmayacak.
 
WhatsApp bilgilerinizi Facebook ile paylaşmayı nasıl durdurabilirsiniz?
 
Facebook'un WhatsApp verilerinize ulaşmasını istemiyorsanız, bu paylaşımı devre dışı bırakmak oldukça kolay. WhatsApp'ın yeni ilkeleri devreye girdiğinde bununla ilgili bir ekranla karşılaşacaksınız. Burada metnin alt tarafındaki kutucuğun işaretini kaldırarak ve ardından "Kabul et"e tıklayarak paylaşımı kapatabilirsiniz.
 
Yeni ilkeleri kabul ettiyseniz, endişe etmeyin. Ayarlar > Hesap > Hesap bilgilerimi paylaş yolunu izleyin ve kutucuğun işaretini kaldırın. Yeni ilkeyi önceden kabul ettiyseniz, onu kapatmak için 30 gününüz var; bu yüzden seçenek ortadan kalkmadan çabuk davranın.
 
Sadece WhatsApp kullanıyorsanız ve Facebook hesabınız yoksa, hiçbir şey yapmanıza gerek yok.