WhatsApp'ta büyük tehlike! Sizden habersiz video ve fotoğraf çekiyor

WhatsApp'ta bugüne kadar keşfedilen en büyük açıklardan biri bulundu. Android cihazları etkileyen açık nedeniyle kullanıcıların mesajları tehlikede.

WhatsAppta büyük tehlike! Sizden habersiz video ve fotoğraf çekiyor
17 Ocak 2018 Çarşamba 10:18 tarihinde eklendi, 4.095 kez okundu.
Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta yazdıklarınız tehlike altında olabilir.
 
Zira günvelik uzmanları WhatsApp'ta bugüne kadar keşfedilen en büyük açıklardan biri bulundu. Android cihazları etkileyen açık nedeniyle kullanıcıların mesajları tehlikede.
 
Skygofree isimli malware ilk olarak 2014 yılında Kapersky Lab tarafından keşfedilmişti ancak bu açık üzerine çalışmalar yapan güvenlik uzmanları Skygofree'nin son dönemde geliştiğini gözlemledi.
 
Yapılan açıklamaya göre, Skygofree etkisi altında bulunan cihazları kullananlar mesajlarına erişebiliyor, video ve fotoğraf çekebiliyor.
 
Kapersky Lab'in konuyla ilgili hazırladığı rapora göre, Skygofree, belirli wi-fi noktalarında zarar veriyor.
 
Bu nedenle kullanıcıların mesajlarını güvende tutması için güvenilir olmayan noktalardan ücretsiz internet ağlarına bağlanmaması gerekiyor.
 
Aynı rapora göre, Skygofree'nin İtalya'da geliştirildiği iddiası üzerinde duruluyor ancak söz konusu malware'in kurucusu ya da kurucuları hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.
 
Hacker'ların bu malware'i kullanıcı bilgilerini çalmak için kullandığına ise kesin gözüyle bakılıyor.
 
Kapersky Lab'in raporuna göre, Skygofree WhatsApp'ta bugüne kadar keşfedilen en büyük açıklardan biri.