Windows 7 ve Xbox satışına yasak

Microsoft, Motorola ile girdiği patent savaşında büyük bir darbe yedi.

Windows 7 ve Xbox satışına yasak
03 Mayıs 2012 Perşembe 11:20 tarihinde eklendi.

 

Microsoft ve Motorola arasındaki patent kavgası, Microsoft'un, Motorola'yı, elindeki patentleri "insafsız" fiyatlarla kendisine lisanslamak istediği iddiasıyla açtığı dava ile başlamıştı. Bunun üzerine Motorola, yazılım devine karşı dava açmış ve başta Windows 7 ile Xbox olmak üzere, pek çok ürününde kendisine ait 2 patenti izinsiz kullandığını iddia etmişti.
 
Davanın Almanya'daki ayağında çıkan karar, Microsoft için büyük bir hüsran oldu. Mahkeme, aldığı kararla, Microsoft'un Motorola patentlerini ihlal ettiğini duyurdu. Bu karar, Windows 7, Xbox, Internet Explorer gibi Microsoft ürünlerinin, Almanya'daki satışının yasaklanması anlamına geliyor.
 
Bu ürünlerin yasaklanması için, Motorola'nın başvuru yapması gerekiyor. Ancak kararı alan hakim, Motorola'ya şimdilik böyle bir başvuru yapmama çağrısında bulundu. Bu ğağrının nedeni ise, savanın ABD ayağının sonucunun beklenmesi. Eğer Microsoft bu davayı da kaybederse, Windows 7 gibi önemli Microsoft ürünleri, Almanya'da toplatılabilir.
 
Motorola şimdilik bir satış yasağı başvurusunda bulunmuş değil. Hakimin isteği doğrultusunda, ABD'deki davanın sonuçlanmasını bekleyeceği düşünülüyor.