Windows 8 bu kez uçacak mı?

İnatla Windows 8'e geçmek istemeyenler, 8.1 güncellemesiyle bu inatlarından vazgeçecek mi?

Windows 8 bu kez uçacak mı?
25 Haziran 2013 Salı 22:08 tarihinde eklendi, 1.191 kez okundu.
Windows 8 piyasaya çıktığı günden bu zaman kadar geçen sürede, bir önceki sürümü olan Windows 7'nin yakaladığı başarıya ne yazık ki ulaşamadı. Pek tabi kullanıcıların alıştıkları sistemden vazgeçmek istememeleri ve Windows 8'de eksik olduğunu düşündükleri bazı noktalar, yeni sürümün yayılmasını büyük oranda etkiledi.
 
Windows, son işletim sisteminin yeni güncellemesi olan Windows 8.1'in ön izleme sürümünü yayınlamak üzere. Hatırı sayılır miktarda kullanıcın test edeceği ürün, birçok "eksik" parçayı da tamamlayacak. Esas merak edilen konuysa, bir süredir Windows 8'e dudak büken işletmelerin yeni güncelleme ile Windows 8'e geçip geçmeyecekleriydi ve Gartner'dan yayınlanan bir araştırma raporu çok fazla kullanıcının Windows 8.1'e hazır olduğunu işaret etti.
 
Geçtiğimiz hafta yayınlanan rapora göre, Windows 8 kullanımından kaçınan birçok şirket ve işletme, Windows 8.1 ile bu işletim sistemine geçiş yapmayı planlıyor. Yayınlanan raporun içeriğinde yer alan açıklamalardan birisi şu şekilde; "Bazı kullanıcılar Windows 8 ile birlikte gelen değişiklikleri beğenmedikleri gibi, eskiden bulunan ve kullanıcı deneyimini hızlandıran 'yardım' opsiyonlarının kaldırılmasını ve pek tabi başlat düğmesinin yıllardır olduğu noktada bulunmamasını hiç hoş karşılamadılar. Fakat tüm bu eksiklikler, Windows 8.1 ile ortadan kaldırılacak."
 
Gartner'dan yayınlanan rapor aynı zamanda, an itibarı ile Windows 7 üzerinden, Internet Explorer 8 kullanan şirketlerin, Windows 8.1 ile gelecek olan IE 11'e geçiş yapmak istedikleri zaman uyum sorunu yaşayabileceklerini, öncelikle Windows'larını son sürüme güncellemeleri gerektiğinin altını çizdi.
 

chip.com.tr