Windows 8 fiyaskoya mı dönüşüyor

Microsoft'un Windows 8 işletim sisteminin kilit uygulamalarında geri adım atarak son 30 yılın en büyük ürün fiyaskolarından birine gerçekleştireceği ifade edildi.

Windows 8 fiyaskoya mı dönüşüyor
08 Mayıs 2013 Çarşamba 10:05 tarihinde eklendi, 1.387 kez okundu.

Microsoft yeni yazılımının öğrenilmesi çok zor olduğundan bazı kilit noktalarını değiştirme kararı aldı.

 
Financial Times gazetesine konuşan Microsoft Pazarlama ve Finans Müdürü Tammy Reller, yeni sürümün güncellemelerinin açıklandığı zaman yeni işletim sisteminin nasıl kullanıldığını gösteren “kilit adımlar” kısmında değişikliğe gidileceğini belirtti.
 
Reller,  kullanıcıların yeni işletim sistemini kullanırken ciddi sorunlar yaşadığını ve anlaşılmayan noktaların olduğunu da söyledi.
 
Uzmanlar ise yapılacak değişikliklerin Microsoft CEO’su Steve Ballmer için ciddi başarısızlık olarak kabul edileceğine işaret ediyor.
 
APPLE'A KARŞI EN BÜYÜK KOZDU
Ballmer, Ekim ayında Windows 8’i tanıttığında işletim sistemini Apple’ın iPad’ine karşı Microsoft’un kozu olarak göstermişti.
 
Bağımsız bir teknoloji analisti olan Mark Anderson, “Koz ürün olarak kabul ettiğiniz bir ürününüzün başına böyle bir şey gelmesi korkunç. Bütün sorumluluk Ballmer’a yüklenecek” dedi.
 
Bazı analistler ise Microsoft’un başına gelen bu gelişmeyi 30 yıl önce New Coke adıyla yeni bir marka çıkaran ancak yedi ay sonra bu markayı kapatan Coca-Cola şirketine benzetti.
 
PC’LERE DOKUNMATİK TEKNOLOJİSİ
Windows 8, her zaman masa üstü bilgisayarlar için yazılım ve işletim sistemleri geliştiren Microsoft’un dokunmatik ekran teknolojine yönelik en büyük kozuydu.
 
Windows 8, bilgisayarların gelişmişliğine bağlı olarak, masaüstü bilgisayarlara da dokunmatik ekran teknolojisi getiren bir sistem.
 
CNBCE.COM