Windows Phone 8 ceplere giriyor

Bilgisayar ve tabletler için hazırlanan Windows 8'in ardından telefonlara girecek yeni Windows Phone sürümü de yayınlandı.

Windows Phone 8 ceplere giriyor
30 Ekim 2012 Salı 10:26 tarihinde eklendi, 1.163 kez okundu.

 

San Francisco'da düzenlediği etkinlikte yeni işletim sistemi Windows Phone 8'i duyuran yazılım devi, kullanıcılar için önemli değişiklikleri de beraberinde getiriyor.
 
Yeni işletim sistemi Skype ile ilişkilendirilmiş. Skype uygulaması artık varsayılan olarak telefonlarda bulunacak. Skype'tan gelen aramaları görmek için uygulamayı açmaya da gerek kalmayacak. 
 
Tuş kilidi ekranında da önemli bir farklılık var. Yeni işletim sisteminde ekran kilitlendiğinde canlı duvar kağıdı kullanılabiliyor. Tuş kilidinde nelerin ekranda olacağını ise yine kullanıcılar belirliyor ve istedikleri uygulamaları kilit ekrana koyabiliyor. Örneğin bilim haberiyle ilgilenen kullanıcılar bu yönde bilgileri ekran kilitliyken alabiliyor. 
 
Microsoft'un sıkça eleştiri aldığı konu ise uygulama sayısının rakip platformlara göre (iOS, Android) son derece düşük olması. Microsoft, uygulama mağazasının hızla büyüdüğünü savunurken, 120 binin üzerinde uygulamanın kullanımda olduğunu açıkladı. 
 
Bunun dışında müzik servisi Pandora ile de işbirliğine giden Microsoft, bu sayede kullanıcılarına 1 yıl boyunca ücretsiz müzik servisi sunuyor. Ancak yenilikler bunlarla da sınırlı değil. SkyDrive da yeni işletim sisteminde bulunuyor. Böylece bulut depolama çözümü olarak kullanıcılar bilgilerini telefon dışında da yedekleyebiliyor.
Skydrive 7 GB'lık depolama alanını kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuyor.