Windows Phone, iOS'u geçti

IDC'nin 2013'ün üçüncü çeyreği için hazırladığı rapora göre Latin Amerika bölgesinde Windows Phone satışları, iPhone ailesinin satışlarını geride bırakmayı başardı.

Windows Phone, iOSu geçti
25 Kasım 2013 Pazartesi 09:25 tarihinde eklendi.
2013'ün üçüncü çeyreği Microsoft açısından bir hayli kârlı geçmişe benziyor. Çünkü IDC'nin Mobile Tracker raporuna göre üçüncü çeyrekte Latin Amerika bölgesinde Windows Phone harika bir iş çıkardı.
 
Microsoft'un Windows Phone platformunun satışları tarihte ilk kez bir kıta üzerinde ikinci sıraya yükselmeyi başarırken, Android işletim sisteminin ardından ikinci sıraya yükselen Windows Phone, Apple'ın iOS'unu geride bıraktı.
 
Ayrıca rapora göre Windows Phone, son üç çeyrekte pazar payını her çeyrek başına yüzde 20 oranında artırdı. Bütün yıla bakacak olursak yüzde 156'lık yükseliş gösteren Microsoft'un bu rakamlarla harika bir yıl geçirdiğini dahi söylemek mümkün.
 
Bu rakamlara bakıldığında Windows Phone'un Şili, Peru, Meksika ve Kolombiya ülkelerinde en popüler ikinci işletim sistemi haline geldiği de ortaya çıkıyor. Raporla ilgili yapılan açıklamalar, Lumia 525 modelinin bu yükselişte en çok payı olan cihaz olduğunu belirtiyor.

shiftdelete.net