Windows Phone, iPhone'u geçti mi?

Uzun süre akıllı telefon pazarında WM ile üst sıralarda yer alan Microsoft, Windows Phone ile iPhone’un pazar payını dünyanın en büyük pazarında geçtiğini belirtti.

Windows Phone, iPhoneu geçti mi?
18 Mayıs 2012 Cuma 10:35 tarihinde eklendi.

 

Akıllı telefon piyasası Android ve iOS tabanlı cihazların tekelinde gibi görünse de, Windows Phone işletim sistemli akıllı telefonların da yavaş yavaş pazar payı elde ettiği söylenebilir.

Akıllı telefon piyasasının durdurulamaz yükselişi devam ediyor ve bu pastadan en büyük dilimi Android tabanlı akıllı telefonlar alıyor.
 
Dünya geneline baktığımızda Android'in liderliği devam ederken, iPhone'un da büyük bir pazar payı sahibi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz.
 
Fakat bu ikilinin zirvede rahat olmadıkları söylenebilir. Zira Windows Phone tabanlı akıllı telefonlar da pazarda pay sahibi olabilmek için yarışıyor.
 
Geçtiğimiz günlerde İngiltere ve Almanya'da Windows Phone tabanlı akıllı telefonların yükseldiği haberleri internette dolaşırken, son olarak Çin'de de Windows Phone'un ivme kazandığı söylentileri yükselmeye başladı.
Microsoft'un açıklamasına göre Çin'de akıllı telefon piyasasının %7'sini Windows Phone tabanlı telefonlar ele geçirmiş durumda. Hatta firma bu konuda oldukça iddialı denebilir çünkü iPhone modellerinin yalnızca %6'lık pazar payı olduğunu söylüyorlar.
 
Aslına bakarsanız Microsoft rakamlar konusunda doğruyu söylemiyor gibi. Zira yapılan araştırmalara göre Çin'de akıllı telefonların %66'sını Android tabanlı telefonlar oluşturuyor.
 
iPhone ise Microsoft'un verdiği rakamların aksine %19'luk paya sahip. Tabii her ne olursa olsun Çin'in çok büyük bir pazar olduğunu ve %7'lik bir payın bile oldukça fazla sayıda cihaza eş değer olduğunu göz ardı etmemek gerek.
 
shiftdelete.net