Windows Phone'un Kralı Finlandiya

Windows Phone'un mobil tarayıcı kullanım oranlarına bakıldığında en büyük pazar payına sahip olan ülkenin Nokia'nın memleketi Finlandiya olduğu göze çarpıyor.

Windows Phoneun Kralı Finlandiya
29 Mayıs 2012 Salı 10:13 tarihinde eklendi, 2.952 kez okundu.

 

Microsoft'un mobil pazarda Windows Phone harekatı emin adımlarla devam ediyor. Henüz hızlı bir giriş yapamamış olsa da özellikle Nokia'nın Lumia modelleri oldukça iyi satış rakamlarına ulaşıyor. HTC ve Samsung'un özellikle Windows Phone modelleri de satıyor olsa da en çok Lumia'ların sattığını ve özellikle Android cephesine baktığımızda yüzlerce modele karşılık bir tane olduğunu düşünürsek satış rakamı epey az.
 
Statcounter üzerinden yapılan araştırmada Windows Phone'un web tarayıcısı kullanım oranı ortaya çıkmış. Windows Phone, bütün dünyada yüzde 0.53 mobil tarayıcı payına sahip. Ülkelere tek tek indiğimizde ise yüzde artıyor. 

 
Windows Phone'un en büyük üreticisi olan Nokia'nın anavatanı Finlandiya, tek tek ülkeler bazında en çok Windows Phone ile internete giren ülke olarak dikkat çekiyor. Finlandiye içinde Windows Phone tarayıcısının yüzdesi yüzde 7.59 gibi dünya geneline yüksek bir rakam. Ardından gelen ülke ise İzlanda. İzlanda'nın da yüzde 2.30'luk bir oranı bulunuyor. 
 
Lumia 900 ve 800'ün çok sattığı Amerika ve İngiltere'nin listeye girememiş olması, satılan o kadar Lumia'nın halen toplamda yüzde 1.40'ı geçemediğini gösteriyor. Bu da aslında Windows Phone'un şu anki genel durumunu bize özetliyor diyebiliriz.
 
shiftdelete.net