Windows'a Safari yok

Apple, web tarayıcısı Safari'yi güncelledi. Ama bu güncelleme, Windows kullanıcılarını şok edebilir.

Windowsa Safari yok
27 Temmuz 2012 Cuma 12:47 tarihinde eklendi, 1.251 kez okundu.

 

Apple, OS X Mountain Lion ile beraber web tarayıcısının yeni sürümü Safari 6'yı da yayınladı.
 
Safari 6'nın tüm özelliklerinden faydalanmak için Mountain Lion'a ihtiyacınız var. Eski OS X kullanıcıları ise Safari 6'yı hiç kullanamıyorlar. Şaşırtıcı olan bir gelişme ise Apple'ın Safari web sitesinde tarayıcının Windows sürümü için bir bağlantı bulunmaması. Bunun anlamı, Apple'ın Safari'yi Windows için artık sunmayacağı olabilir.
 
Safari 6'daki Mountain Lion'a özel sunulan işlevler arasındaki yeni dokunmatik destekli Sekme Görüntüleme işlevi, tüm açık sekmeleri bir parmak hareketiyle görmenize ve aralarında kaydırmanıza izin veriyor. chip.com.tr'nin haberine göre Mountain Lion'a özel diğer bir işlev ise URL'leri Twitter, Facebook ve e-posta ile paylaşmanıza izin veren Paylaş düğmesi.
 
Safari 6'daki yenilikler arasında Apple'ın Nitro JavaScript motorunun çok çekirdek destekli yeni sürümü, donanım hızlandırmasında ve CSS işlemede geliştirmeler var. Bunların yanında yeni birleştirilmiş arama alanı, URL ile arama çubuğunu birleştiriyor ve URL çubuğunu Chrome'dakine benzer bir hale getiriyor. Safari 6, "Beni izleme" gizlilik işlevini de destekliyor.