Windows'tan TL simgesi güncellemesi

İlk olarak Windows 8 ile birlikte gelen yeni Türk Lirası (TL) simgesi yeni yayınlanan güncelleme ile artık Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2'ye de geldi

Windowstan TL simgesi güncellemesi
20 Ekim 2012 Cumartesi 09:12 tarihinde eklendi, 1.637 kez okundu.

Microsoft açıklamasında, yeni TL simgesi Windows 8'in ardından Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 ile de kullanılmaya başladığı belirtildi.

 
Microsoft'un duyurduğu yeni güncelleme sayesinde Türkçe klavyelerde artık TL'nin yeni sembolü de kullanılabiliyor olacak.
 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni sembolü duyurmasının ardından  Microsoft Türkiye'nin Merkez Bankası ile başlattığı ortak çalışma sonucu öncelikle unicode organizasyonuna gerekli başvurular yapılarak yeni sembol  unicode karakter kümesine dahil edildi.
 
Windows mühendisleri yeni karakteri Windows 8'in içine eklemenin hemen ardından ana kapsamda desteklenen diğer işletim sistemleri için de gerekli çalışmalarını tamamladı.
 
Yeni TL sembolüne Türkçe Q ve Türkçe F klavyelerde AltGr T tuş kombinasyonu ile ulaşılıyor. Yeni TL simgesini kullanmak isteyenler 
 
http://support.microsoft.com/kb/2739286 adresinde yer alan güncellemeleri kullandıkları işletim sistemine göre seçerek yükleyebiliyor.