Wolverine samuraylara karşı

Sinemaseverler bu hafta dram, romantik, komedi, fantastik türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor

Wolverine samuraylara karşı
25 Temmuz 2013 Perşembe 17:13 tarihinde eklendi, 1.614 kez okundu.

Sinemaseverler bu hafta dram, romantik, komedi, fantastik türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor. 8 yeni filmin vizyona gireceği 26 Temmuz haftasının öne çıkan yapımı, İspanya Ajantin ortak yapımı “Cinayet Terzi”.

CAMILLE CLAUDEL 1915

1915 yılının kış ayazında, Camille Claudel eğilip yerdeki bir taşı alır ve dikkatle inceler. Sanki işine yoğunlaşmış bir heykeltıraştır izlediğimiz. Zihninde basit bir taşı yepyeni bir şeye dönüştürüyor gibidir. Ama sonra taşı atar, bir daha da sanata dönmez. Ailesi akıl hastanesine kapatılmasının hayrına olacağına karar kılmıştır. Bruno Dumont’un yönettiği ve Juliette Binoche, Jean Luc Vincent, Robert Leroy ile Emmanuel Kauffman’ın oynadığı “Camille Claudel 1915”, Berlin’de prömiyerini yapmıştı.

SON KONSER

Dünyaca ünlü yaylı çalgılar dörtlüsünün viyolonsel sanatçısı acımasız bir hastalığa yakalanınca grup dengesini kaybeder. Bastırılmış duygular, yıllardır süren dostluk ve uyumu tehdit etmeye başlar. 25. yıldönümleri için verecekleri konser yaklaştığından, müzisyenler, birlikteliklerini korumak ile sonsuza dek ayrılmak arasında seçim yapmak zorundadır. Philip Seymour Hoffman, Christopher Walken, Catherine Keener oynadığı “Son Konser”i Yaron Zilberman yönetti.

CİNAYET TEZİ

Roberto Bermudez bir hukuk fakültesinde profesörlük yapan eski bir ceza avukatıdır. Bir gün ders verdiği fakültenin önünde bir cinayet işlenir. Katil, Roberto’yu bu tehlikeli oyuna çekmek istercesine bazı izler ve ipuçları bırakmıştır. Roberto Bermudez, cinayet üzerine kendisiyle sürekli teorik tartışmalar yapan zeki öğrencisi Gonzalo’dan şüphelenmeye başlar. Hernan Goldfrid’in yönettiği ve Ricardo Darin, Alberto Ammann, Calu Rivero ile Arturo Puig’in oynadığı “Cinayet Tezi” İspanya, Arjantin ortak yapımı.

AŞKIN 10 KURALI

Renato, kadınları baştan çıkarma konusunda oldukça başarılıdır. Oğlu Marco ise tam tersidir. Çekingen bir karaktere sahip olan Marco, kadınlar konusunda doğuştan şanssız olan bir gençtir. Stefania isimli güzel bir genç kadına aşık olduğunda, Renato oğluna yardım ederek sevdiği kızı kazanmasını sağlayacaktır. Başrollerini Guglielmo Scilla ve Enrika Pintore’nin oynadığı, Cristiano Bortone’nin yazıp yönettiği ”Aşkın 10 Kuralı”, romantik komedi türünde.

KARANLIK CİNAYETLER

Dedektif Jack son iki yılda 8 kadının benzer şekilde ortadan kaybolmasının ardında bir seri katil olduğundan şüphelenmektedir. Ancak ortada tek sağlam bir ipucu bile yoktur. Fakat bir gün Cindy isimli genç bir kız katilin elinden son anda kurtulmayı başarır. Dedektif Jack, Cindy ile görüşüp kanıt toplamaya çalışırken katil Cindy’nin peşindedir. “Karanlık Cinayetler”in başrollerinde ünlü aktörler Nicolas Cage ve John Cusack’e Hollywood’un yeni gözdesi Vanessa Hudgens eşlik ediyor. Filmin yönetmeni ise Scott Walker.

SÜPER İNCİR

İntihar etmeden önce öldürdüğü aşkı Euterpe ve kendi cesedini mumyalatan Seikilos, 2 bin yıl sonra bir çobanın yanlışlıkla mezarını açması sonucu gözlerini bir Ege köyünde açar. Sevgilisi Euterpe’yi mezarında bulamayınca onu aramaya koyulan Seikilos, efe dedesinin kahramanlık hikâyelerinin etkisi altında kalan Mustafa adlı genç ile köyün kızlarından Hatice için mücadeleye girişir. Kerem Sarı’nın yönettiği ve Hasan Aşıcı, Volkan Baş, Coşkun Kemer ile Gülnihal Demir’in oynadığı “Süper İncir”, komedi türünde.

SANAL HAYATLAR

Rich Boyd, elinden cep telefonunu düşürmeyen bir avukattır. Eşini kaybetmiş, tek çocuk babası polis, ergenlik dönemindeki oğluyla başa çıkmayan bir babadır. Hırslı bir kadın gazeteci ise keşfettiği bir porno sitede çocuk yaştaki fahişelerin peşine düşmüştür. Gerçeklerden kaçmak için sığındıkları yalan dünyaları, hepsinin tek ortak noktalarıdır. Henry Alex Rubin’in yönettiği ve Jason Bateman, Hope Davis, Frank Grillo’nun oynadığı “Sanal Hayatlar”, gerilim dram sevenler için.

WOLVERINE

Çok beğenilen çizgi roman serisinden uyarlanan “Wolverine” de, aykırı bir tip olan, ezeli savaşçı Logan’ı Japonya’da buluruz. Burada samuray çeliği, adamantium alaşımlı pençe ile birleşecek ve Logan, kendisini ömür boyu değiştirecek efsanevi bir dövüşte geçmişinden gelen gizemli bir kişi ile karşı karşıya gelecektir. Başrollerini Hugh Jackman, Will Yun Lee ve Tao Okamoto oynadığı “Wolverine”nin yönetmenliğini James Mangold üstlendi. Film 3D seçeneği ile vizyona giriyor.


CİHAN