WOW'a Mists of Pandaria dopingi

World of Warcraft’in (WOW) dördüncü genişleme paketi olan Mists of Pandaria’nın açıklanmasının ardından online üye sayısının yeniden 10 milyon üzerine çıktığını açıkladı.

WOWa Mists of Pandaria dopingi
08 Kasım 2012 Perşembe 13:50 tarihinde eklendi.

 

WOW, kısa süreli bir tökezlemenin ardından en yeni genişleme paketiyle üye sayısını yeniden yükseltti. Ağustos ayında 1.1 milyon oyun severin terk ettiği WOW, zirve yaptığı 12 milyondan 9.1 milyon oyuncuya gerilemişti. WOW, 21 Ekim’de açıklanan Mists of Pandaria ile yeniden 10 milyon rakamına ulaşmayı başardı. Joystiq sitesi, Eylül ayında oyuna 900 binin üzerinde yeni üye katıldığını belirtti.
 
WOW, en çok oyuncu kayıplarını 2010 ve 2012’de yaşarken, her iki ‘toplu göçün’ nedeni, Blizzard’ın mevcut genişleme paketlerindeki içerikleri yenilemekte geç kalmasından kaynaklanmıştı. Dahası, aylık üyelik ücreti 15 doları bulan MMO Games (çok oyunculu online oyunlar), oyunun kendisi ve genişleme paketi lisansları için 100 dolar civarında ücret veren oyun severleri caydıran bir diğer faktör oldu.
 
Oyun dünyasında hızla artan bedava oyunların da rekabet gücünü zorladığı Blizzard, Mists of Pandaria ile sadık oyuncularını tekrar kazanmış gibi görünüyor. Analistler, fiyat stratejisini gözden geçirmesi ve oyun severlerin kabul edeceği seviyede belirlemesi halinde, WOW’un üye sayısını daha da fazla artırabileceğini düşünüyor.

NTV