WTA Championships kuraları çekildi

Kadın Tenisçiler Birliği'nin (WTA) 22-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek sezon son turnuvası TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'da kuralar çekildi.

20 Ekim 2013 Pazar 20:46 tarihinde eklendi, 2.610 kez okundu.

İstanbul'da üst üste 3. ve son kez düzenlenecek şampiyonanın kura çekimine WTA Başkanı Stacey Allaster, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Osman Tural ile şampiyonada mücadele edecek sporcular katıldı.

Organizasyona teklerde yarışacak sporcuların sahneye çağrılmasıyla başlandı. Sırasıyla Alman Angelique Kerber, Sırp Jelena Jankovic, İtalyan Sara Errani, Çek Petra Kvitova, Çinli Li Na, Polonyalı Agnieszka Radwanska, Belarus'tan Victoria Azarenka ve ABD'li son şampiyon Serena Willams podyuma çıktı.

Kadın tenisçiler, İstanbul'da olmaktan mutlu olduklarını ve iyi bir turnuva geçirmeyi dilediklerini ifade ettiler.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan TTF Başkanı Tural, bu sene şampiyonanın 3. kez düzenlendiğini hatırlatarak, "Kazanmak sporun doğasında olan bir olgu. Bununla beraber spor kardeşliği de doğasında barındırıyor. WTA ile anlaşma yaparken, İstanbul'un dünyanın başka bir yerine benzemediğini ve farklı olacağını söylemiştik. Bunu geçtiğimiz 2 yılda kanıtladık. İstanbul geçen yıl 73 bin kişiyle seyirci rekoru kırdı. Bu sene 73 bin olan seyirci rekorumuzu 100 bin ile kırmak istiyoruz." diye konuştu.

Allaster, TTF Başkanı Tural'a da bir hediye sundu. Tural'a İstanbul silüetinin üstünde geride kalan iki şampiyonayı birinci bitiren sporcular Petra Kvitova ile Serena Williams'ın fotoğraflarının olduğu tablo hediye edildi. Tural'a hediyesini son şampiyon Willams verdi.

KURALAR

Konuşmaların ardından kura çekimine dünyanın 1 numarası Serena Williams ile 2 numarası Viktoria Azarenka seribaşı olarak katıldı. Kura çekiminde, 8 sporcu 4'erli iki grupta yer alırken, grup renkleri 2 yıldır olduğu gibi Türk bayrağını sembolize etti.

Kura çekimi sonunda, Kırmızı Grup'ta Serena Willams, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova ile Angelique Kerber eşleşiken Victoria Azarenka, Li Na, Sara Errani ve Jelena Jankovic Beyaz Grup'ta yer aldı.

Kura çekiminin ardından, tüm tenisçiler, birlikte basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra tenisçiler ve katılımcılar, balo salonunda yapılan kokteyle geçtiler.


CİHAN