Wullf hakkında yeni iddialar atıldı

Alman işadamı Egon Geerkens'in eşi Edith Geerkens'ten 500 bin avro özel kredi aldığını Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde eyalet meclisinde söylemediği gerekçesiyle baskı altına giren Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

Wullf hakkında yeni iddialar atıldı
16 Aralık 2011 Cuma 20:23 tarihinde eklendi, 3.690 kez okundu.

"Der Spiegel" dergisi, söz konusu kredinin fiilen Egon Geerkens'ten geldiğini, kredinin eşinin hesabından ödenmesine rağmen Geerkens'in bu hesabın kullanımıyla ilgili olarak tam yetkiye sahip olduğunu yazdı. Wulff, eyalet başbakanı olarak eyalet meclisinde bazı milletvekillerinin sorularını yanıtlarken Egon Geerkens ile ticari ilişkisi olmadığını belirtmiş, eşinden kredi aldığını da söylememişti. 
    
Egon Geerkens'in, Wulff ile bu kredinin en uygun nasıl ödenebileceği konusunda da görüştüklerini, Osnabrück kentinde tanındıkları için kredinin ödenmesi amacıyla Wulff'a Almanya Merkez Bankasının bir çekinin iletildiğini söylediği kaydedildi. 
    
Geerkens'in, Wulff'a böyle bir kredinin verildiğinin bilinmesini istemediği bildirildi. 
    
Yeşiller Partisi, bu yeni haberler üzerine yaptığı açıklamada, Wulff'un eyalet meclisinde doğruyu söylememiş olduğunu savundu.