Xavi'den Mourinho'ya taş

Barcelonalı orta saha oyuncusu Mourinho'nun asla Pep Guardiola kadar başarılı olamayacağını iddia etti.

Xaviden Mourinhoya taş
09 Haziran 2012 Cumartesi 11:47 tarihinde eklendi, 1.442 kez okundu.

 

Barcelona'nın orta saha oyuncusu Xavi, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun asla Pep Guardiola kadar başarılı olamayacağını iddia etti.
 
Canal+'ya açıklamalarda bulunan Xavi, "Mourinho asla futbol tarihine geçemeyecek. Benim için en iyi teknik direktör Pep Guardiola. Dört yılda kazandığı kupalar ve futbolda yarattığı değişim ortada. Örneğin Chelsea bu sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Ama herkes hâlâ Barcelona'nın en iyi takım olduğunu konuşuyor." dedi.
 
Mourinho göreve geldikten sonra iki takım arasında sürekli olarak yaşanan gerginliklere de değinen Barcelona'lı oyuncu, "Bunun sorumlusu medya. Sürekli olarak ortamı germeye çalışıyorlar. Bu yüzden medyada yazıldığı kadar olmasa da bir gerginlik var. AMa ben Casillas ile çok iyi arkadaşım. Bunu hiçbir şey değiştiremez." şeklinde konuştu.
 
İspanya Milli Takımı'nın kaderinin Euro 2008'in çeyrek finalinde İtalya'yı penaltılarla elemeleriyle değiştiğini belirten Xavi, "Casillas o gün harika işler yaptı ve o günden sonra şanssızlığımızı kırdık. Yarı finalde Rusya'ya finalde de Almanya'ya karşı çok iyi oynayarak şampiyon olduk. Ama o zaman kimse bize inanmamıştı. Bu canımızı fazlasıyla acıtmıştı." ifadelerini kullandı.
 
goal.com