Xperia Z için güncelleme geldi

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ani kapanma sorunundan sonra Sony, Xperia Z için hızlı bir güncelleme yayınladı. Güncelleme sonrası hatanın ortadan kalktığı belirtiliyor.

Xperia Z için güncelleme geldi
26 Mart 2013 Salı 12:33 tarihinde eklendi, 1.477 kez okundu.

 

Xperia Z'nin geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan aniden kapanma ve bir daha cihazın açılmama sorunu, Sony'nin yayınladığı güncellemeyle çözülmüş gibi görünüyor.
 
XDA Developers başta olmak üzere pek çok üst seviye Android kullanıcısının sık sık girdiği forumlarda artan şikayetlere göre, root yapılmış ve farklı modlamalar yapılan Xperia Z'lerdeki sorun, telefonu bir daha açılmaz hale getirebiliyor. Konuyla ilgili daha önce yaptığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.
 
10.1.A.1.434 sürümünün dağıtıldğı telefon, yine Android 4.1.2 Jelly Bean sürümüne ve Linux Kernel 3.4.0 sürümüne sahip. Yaşanan sorunlara çözüm haricinde bir eklemenin yapılmadığı güncelleme, OTA ve PC Companion üzerinden indirilebiliyor.
 
Xperia Z alan kullanıcılara, telefonlarına bir süre daha root işlemi yapmamalarını öneriyoruz. Çünkü sorun belki de tam olarak geçmemiş olabilir.
 
Yaşanan sorunla ilgili ilginç bir detay da, sorun yaşayanların hiç biri; cihazı orjinal ayarlarıyla kullanmamış olanlar. Sony'nin belki açılışta yaptığı güvenlik ayarlarıyla yaşanan bir kapanma olabileceği de konuşuluyor.

shiftdelete.net