Xperia'nın yeni modelleri çıktı

Sony’nin son aylarda birçok defa sızıntı mağduru olan ‘Yuga’ kod adlı telefonu Xperia Z’ye ait fotoğraf sonunda ortaya çıktı. Hem de ‘Odin’ kod adlı Xperia ZL ile birlikte.

Xperianın yeni modelleri çıktı
01 Ocak 2013 Salı 18:49 tarihinde eklendi, 1.232 kez okundu.

 

Sony’nin akıllı telefon dünyasına sunduğu başarılı Xperia serisinin devamı olan ‘Yuga’ ve ‘Odin’e ait fotoğraflar ortaya çıktı. Engadget sitesi, sırasıyla Xperia Z ve Xperia ZL adlarıyla piyasaya sürülecek olan telefonların resmi basın bültenlerine ulaşarak fotoğrafları yayımladı.
 
Yuga’ya ait fotoğraflar son iki ayda üç defa internete düşmüştü. Ancak Engadget’ın verdiği haberde cihazın tasarımının sızıntılarındakinin aksine farklı olduğu göze çarptı. Her iki telefon Xperia serisinde göze çarpan keskin kenarlardan kurtulurken, ZL’nin ön panelinde kamera da yer almadığı görüldü.
 
Yuga hakkında kısa süre önce internete düşen iddialar, cihazın dört çekirdekli Qualcomm çipe sahip olacağı yönündeydi. LG Nexus 4 ve HTC Droid DNA telefonlarında da kullanılan işlemcinin yanı sıra, Xperia Z, 2 GB RAM ve LTE bağlantı özelliğiyle gelebilir. ZL modeli hakkındaki bilgiler ise henüz açığa çıkmış değil.

NTV