"Ya başaracağız ya da batacağız"

Önceki yıllarda yapılan görkemli kutlamaların aksine bu yıl daha sade organizasyonlar tercih edilirken, başkent Atina'da yeni yıl kutlamalarının merkezi sayılan Sintagma Meydanı'nda bu sene ilk kez yeni yılı karşılama etkinliği düzenlenmedi.

Ya başaracağız ya da batacağız
01 Ocak 2012 Pazar 09:11 tarihinde eklendi.

Daha önceki kutlamalarda ünlü Yunanlı ve yabancı sanatçıların gece boyunca konserler verdiği Sintagma'da, bu yıl saatler 00:00'ı gösterdiğinde çalan belediye bandosu meydanda bulunan az sayıdaki kalabalığa yeni yıla girildiğini hatırlattı. Atina Belediyesinin bu yıl Kocias Meydanı'nda düzenlediği mütevazi yeni yılı karşılama etkinliğine ise, Yunanlılardan çok göçmenlerin katıldığı gözlendi. 
    
Atina'da, bu sene yeni yılı evlerinde karşılamayı tercih eden Yunanlıların büyük bölümü erken saatlerde alışverişlerini tamamlayıp evlerine kapandı. Boşalan çarşıda mağazaların da erkenden kapanması nedeniyle kent merkezi çoğu göçmen seyyar satıcılara kaldı. 
      
-Papulyas: "Ya başaracağız, ya da tamamen batacağız" 
     
Bu arada, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas yayımladığı yeni yıl mesajında, 2012'nin Yunanistan'ın geleceği açısından belirleyici bir yıl olacağını belirterek, "Ya başaracağız, ya da tamamen batacağız" dedi. 
    
Mesajında, "Yunanistan'ın avrodan çıkmasının, daha çok toplumun zayıf kesimlerini etkileyecek ulusal bir felaket olacağını" ifade eden Papulyas, vatandaşlara, bu olasılığa karşı mücadelede birlik olma çağrısında bulundu. 
    
Başbakan Lukas Papadimos da mesajında, Yunanistan'ın ulusça ortak bir sınavdan geçtiğini ve Yunan halkının geleceğinin hiç bir zaman bu denli belirsiz olmadığını belirterek, ekonomik krizin kontrol dışı bir iflas felaketine dönüşmemesi için çabaların sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.